Holzindustrie Schweighofer: Daca din noua legislatie nu vor fi excluse prevederile care incalca tratate internationale, investitorii straini se vor adresa justitiei

P.c. | 15.05.2015

Pe aceeași temă

Compania Holzindustrie Schweighofer saluta, intr-un comunicat de presa, decizia presedintelui Iohannis de a discuta problema padurilor in CSAT considerand ca astfel se va ajunge la o descriere obiectiva a situatiei. Compania sustine de asemenea ca nu a amenintat niciodata Guvernul cu litigii internationale dar precizeaza in acelasi timp ca, daca din noua legislatie nu vor fi excluse prevederile care incalca tratatele internationale semnate de Romania, orice investitor strain va avea dreptul de a se adresa justitiei, informeaza Hotnews.

 

Holzindustrie Schweighofer afirma ca sustine orice masura eficienta impotriva taierilor ilegale de lemn si care asigura un sistem de exploatare sustenabila a resursei forestiere in Romania: "Salutam decizia presedintelui Klaus Iohannis de a implica in aceasta problema Consiliul Suprem de Aparare a Tarii, in calitatea sa de autoritate administrativa autonoma si independenta. O analiza obiectiva a situatiei actuale este esentiala pentru ca poate genera o serie de recomandari in conformitate cu legislatia internationala, bazate pe date si fapte corecte", se arata in comunicat.

 

Holzindustrie Schweighofer precizeaza ca a trimis o scrisoare deschisa adresata fiecaruia dintre membrii CSAT, pentru a prezenta obiectiile firmei in privinta proiectul de modificare a Codului Silvic: "In forma sa initiala, aprobata de Parlamentul Romaniei, proiectul de lege de modificare a Codului Silvic ar putea duce la incalcarea mai multor acorduri comerciale si de investitii internationale, precum si a legislatiei europene in domeniul concurentei", se mai arata in comunicat.

 

CITITI SI: Argumentele Consiliului Concurentei au stat la baza hotararii presedintelui Iohannis de a retrimite Codul Silvic Parlamentului


Firma austriaca arata ca o limitare unilaterala a pietei forestiere sustinuta de un grup de interese, ar putea avea ca efect disparitia a mii de locuri de munca din Romania si ar putea decredibiliza Romania ca mediu competitiv pentru investitori: "Holzindustrie Schweighofer nu a amenintat niciodata Guvernul Romaniei cu initierea de litigii internationale. In acelasi timp insa, compania Holzindustrie Schweighofer este gata sa-si apere dreptul sau de participant la viata economica a tarii si pe acela al partenerilor, angajatilor sai si al familiilor acestora", mai sustine compania.


Daca din noua legislatie nu vor fi excluse prevederile care incalca tratate internationale si legea europeana in domeniul concurentei, orice investitor strain din domeniul forestier nu va avea alta solutie decat aceea de a se adresa justitiei, precizeaza Holzindustrie Schweighofer.

 

CITITI SI: CODUL SILVIC Consiliul Concurentei cere opinia Comisiei Europene in privinta pragului de 30% pentru achizitiile de masa lemnoasa din fiecare specie



In mai multe orase din tara au fost organizate proteste pe tema defrisarilor, la sfarsitul saptamanii trecute, iar presedintele Klaus Iohannis a decis ca subiectul sa fie discutat in urmatoarea sedinta a CSAT.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22