Fost vicepremier rus, dupa asasinarea lui Boris Nemtov: Ma tem ca nu a fost ultimul

T.d. | 04.03.2015

Pe aceeași temă

Fostul vicepremier rus Alfred Koh, a declarat ca se teme pentru viata sa, in conditiile asasinarii fostului lider al opozitiei ruse Boris Nemtov. De altfel, Koh sustine ca a luat, de-a lungul timpului, o serie de pozitii impotriva Kremlinului, in privinta situatiei din Ucraina.

"Ma tem ca eu voi fi urmatorul", a afirmat Koh intr-o declaratie pentru Bild, citata de agentia de presa Unian, potrivit Ziare.com.

In toamna anului trecut, el a organizat o "intalnire secreta de trei zile la care au fost prezenti actuali si fosti lideri ai opozitiei ruse in una din localitatile din Bavaria Superioara". Au participat atunci Boris Nemtov, Mihail Hodorkovski si "multi alti fosti membri ai guvernului rus" pe ale caror nume nu a dorit sa le dezvaluie, din motive de securitate.

In cadrul acestor discutii, liderii opozitiei ruse au "incercat sa gaseasca o modalitate de a sparge puterea lui Vladimir Putin", arata sursa citata.

La aceasta intrunire secreta din Bavaria a fost prezent si fostul ministru georgian Kaha Bendukidze, un adversar declarat al presedintelui Vladimir Putin. Bendukidze a decedat subit la doar cateva saptamani dupa aceasta reuniune din cauza unor presupuse probleme cardiace.

"Ma tem ca el si Nemtov nu sunt ultimii de pe lista persoanelor care trebuie sa-si ia ramas bun de la viata", a declarat Koh pentru Bild.

El nu este singurul dintre reprezentantii opozitiei care a spus ca se teme pentru viata sa dupa asasinarea lui Boris Nemtov. Moderatoarea TV Ksenia Sobciak, cu vederi liberale, a scris marti seara pe contul sau de Twitter ca a primit deja amenintari cu moartea. Ksenia Sobciak a spus ca, aflandu-se marti la Centrul Saharov, unde a fost depus sicriul cu Nemtov, de ea s-a apropiat un individ care a amenintat-o: "Baga de seama, Ksenia, esti urmatoarea", sustine Sobciak.

Comitetul de ancheta rus examineaza cateva versiuni ale asasinarii lui Nemtov, intre care crima pentru destabilizarea situatiei din tara, crima legata de evenimentele din Ucraina, de activitatea comerciala a defunctului sau crima obisnuita, dar dupa aproape cinci zile de la crima, autoritatile nu au nicio varianta solida privind agresorii.

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22