Dan Sova, Marian Vanghelie si Sebastian Ghita au fost SUSPENDATI DIN PSD. Victor Ponta: Nimeni nu va bloca justitia. Liviu Dragnea: Marele noroc pentru unii e ca PROSTIA NU E INFRACTIUNE

T.d. | 21.10.2014

Pe aceeași temă

Dan Sova, Marian Vanghelie si Sebastian Ghita au fost suspendati, marti, din PSD. Decizia a fost luata in sedinta Biroului Permanent National (BPN) al partidului. Cei trei sunt implicati in scandalul privind sefia PSD in “epoca post-Victor”. Dan Sova si Viorel Hrebenciuc au fost interceptati discutand despre aranjarea viitoarei sefii a PSD, la schimb pentru Legea Amnistiei. Premierul Victor Ponta a declarat, la finalul sedintei BPN, ca Nu va bloca nimeni in niciun fel justitia”.

"Am discutat si am reiterat un mesaj foarte clar apropos de acuzatiile aduse unor membri ai partidului: Mesajul e de a se pune la dispozitia justitiei si daca sunt vinovati de ceva, si asta va stabili justitia, sa isi asume responsabilitatea. Nu va bloca nimeni in niciun fel justitia”, a afirmat seful Executivului, dupa sedinta in care Sova, Vanghelie si Ghita au fost suspendati.
 

Sova si Hrebenciuc, despre “epoca post-Victor”

Procurorii DNA au trimis catre Parlament referatul noului dosar in care sunt implicati Viorel Hrebenciuc si Dan Sova. Referatul contine interceptari ale discutiilor dintre cei doi PSD-isti, interceptari ce scot in evidenta subiecte precum aranjarea urmatorului presedinte al PSD sau legea amnistiei.

În noul dosar în care este urmărit penal pentru trafic de influenţă, Viorel Hrebenciuc este acuzat de procurorii DNA că în ziua în care a fost pus sub acuzat în dosarul retrocedărilor ilegale s-a întâlnit cu un alt membru PSD cu care a discutat despre iniţierea unui proiect de lege pentru abrogarea infracţiunii de care era acuzat în dosar.

 Fragmentul in care Hrebenciuc si Sova discutau despre aranjarea urmatorului presedinte al PSD:

(...)

HREBENCIUC VIOREL: ...Acum îţi spun cinstit, cu toată chestiunea, va trebui să facem într-un fel cu amnistia. Uite şi tu, mă că...

ŞOVA DAN: Amnistie şi graţiere obligatoriu!

HREBENCIUC VIOREL: Pe cuvânt îţi spun, Dane, şi tu să le spui la partid asta.

ŞOVA DAN: Şi ştiţi ce trebuie făcut, domnul preşedinte - trebuie să, nu o să putem să abrogăm abuzul în serviciu, dar...

(...)

HREBENCIUC VIOREL: Sigur, e corect aşa. Şi cum am vorbit cu tine la faza cu preşedintele şi modernizezi puţin - adică să mai fie şi activitate la partid. Clar că te impui. Orice aprobă partidul. Ai forţă imensă, Dane, ascultă ce spun! Nu sunt nebun. Cel mai mare partid! Solid, e solid, ascultă-mă ce spun! Nu contează că dispare un baron sau altul, nu contează, Dane!

ŞOVA DAN: Partidul merge.

(...)

ŞOVA DAN: In legătură cu epoca post Victor, toată lumea cu care am vorbit, toată lumea merge cu mine. Nu îl vor pe Liviu în primul rând.

HREBENCIUC VIOREL: Asta este problema.

ŞOVA DAN: Este negativ.

HREBENCIUC VIOREL: Boss, pentru mine, cum să-ţi spun ţie, să nu fie Liviu! în rest, nu am o problemă, practic şi normal că mă focusez pe tine, ştii. Este şi Vali Zgonea...

ŞOVA DAN: Dar ce facem cu Vali?

(...)

HREBENCIUC VIOREL: Hai să-ţi spun o chestiune: o să fii preşedinte, o să ai - pe ăştia pe care sunt nu te poţi baza pe toţi, că nu poţi lucra cu Vanghelie să întrebi: Bă, pe cine pun la guvern? Că el vine cu nu ştiu cine. Nu ştiu dacă mă înţelegi. Deci aici tu ai o problemă. Dar cât de cât trebuie ştiut un lucru- sunt ministere în care chiar trebuie să mergi cu tehnocraţi, nu o să ai ce să faci, boss.
 

Liviu Dragnea: Marele noroc pentru unii e ca prostia inca nu e infractiune in Romania

Liviu Dragnea a avut, marti, prima reactie la interceptarile discutiilor dintre Viorel Hrebenciuc si Dan Sova, in care cei doi aranjau urmatoarea sefie a PSD. “Marele noroc pentru unii e ca prostia inca nu e infractiune in Romania", a spus Dragnea, cu privire la acest subiect.

Totodata, presedintele executiv al PSD a subliniat, la finalul sedintei BPN, ca daca lucrurile continua “asa”, nu va mai fi interesat de sefia partidului, dupa ce Viorel Hrebenciuc si Dan Sova au fost interceptati discutand despre succesiunea la varful Partidului Social-Democrat.

Dacă mai continuă lucrurile aşa, nu o să mă mai intereseze (funcţia de preşedinte al PSD, n.r.). Mă interesează să ajungă Victor Ponta preşedintele României. Chiar cred că avem nevoie. Asta mă interesează. Restul... din ce în ce mai puţin, a spus Dragnea.

Întrebat dacă l-a întrebat pe Şova ce a fost cu discuţia despre şefia partidului şi dacă i-a cerut explicaţii în acest sens, Dragnea a răspuns: “Nu. Trebuia? Doamne fereşte, eu nu sunt procuror”.

CITESTE SI:

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22