UPDATE Dan Sova, Marian Vanghelie si Sebastian Ghita AU FOST SUSPENDATI DIN PSD. Victor Ponta: Nimeni nu va bloca Justitia

T.d. | 21.10.2014

Pe aceeași temă

Biroul Permanent National (BPN) al PSD se reuneste, marti, incepand cu ora 15.30, la sediul central din Soseaua Kiseleff. Reuniunea are loc in contextul demisiei din Parlament pe care deputatul Viorel Hrebenciuc a anuntat-o, in cursul diminetii. Pe numele lui Hrebenciuc a fost facuta o cerere de incuviintare a arestarii preventive, informeaza Mediafax.
 

UPDATE: Dan Sova, Marian Vanghelie si Sebastian Ghita au fost suspendati din partid. Decizia a fost luata in sedinta de urgenta a conducerii PSD, care s-a incheiat cu putin timp in urma, potrivit Hotnews.

Victor Ponta afirma, intr-o declaratie de presa, ca: "Am discutat si am reiterat un mesaj foarte clar apropos de acuzatiile aduse unor membri ai partidului: Mesajul e de a se pune la dispozitia justitiei si daca sunt vinovati de ceva, si asta va stabili justitia, sa isi asume responsabilitatea. Nu va bloca nimeni in niciun fel justitia."


Totodată, social-democraţii au fost convocaţi în condiţiile în care discuţiile dintre Hrebenciuc şi purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Şova, privind succesiunea la şefia PSD, redate în dosarul DNA, au devenit publice.

CExN al PSD, convocat în urmă cu câteva luni, la Orăştie, a decis ca membrii partidului care discută despre sucesiunea la conducerea formaţiunii înainte de încheierea campaniei electorale pentru prezidenţiale să fie excluşi din partid

Deputatul PSD Sebastian Ghiță a solicitat ca Hrebenciuc şi Şova să se autosuspende din partid.
 

Victor Ponta: Facem un pic de ordine si disciplina

Premierul Romaniei si presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, marti, inainte sedintei conducerii PSD ca “deocamdata facem un pic de ordine si disciplina”, intrebat fiind ce sanctiuni se impun in cazul lui Viorel Hrebenciuc si al lui Dan Sova, surprinsi in interceptari ca vorbeau despre succesiunea la varful partidului.

Mă bucur că aţi revenit la PSD, trebuia să trec şi eu mai des pe aici în ultima vreme”, le-a mai spus Ponta jurnaliştilor.

Dan Şova a fost dus cu maşina până la uşa din spatele clădirii, pe unde a intrat, evitând astfel jurnaliştii.

Calitatea de membru PSD se pierde prin excludere sau demisie şi încetează prin autosuspendare, care e o decizie personală, în timp ce suspendarea, care e una dintre sancţiuni, este luată pe timp limitat şi vizează funcţia într-un organ de conducere a partidului, dar şi calitatea de membru.

Astfel, potrivit art. 27, alineatul (1) din Statutul PSD, calitatea de membru al PSD se pierde prin demisie, radiere, excludere sau înscriere în alt partid.

Mai mult, potrivit articolului. 28, alineatul (1), calitatea de membru al PSD încetează prin autosuspendare, decizie personală luată în situaţia în care calitatea de membru de partid a acestuia devine incompatibilă cu o funcţie sau cu o demnitate publică pe care urmează să o ocupe.

Articolul 31 este cel care vorbeşte despre sancţiunile care li se aplică membrilor PSD care au săvârşit abateri de la prevederile Statutului ori care prin activitatea sau comportamentul lor aduc prejudicii partidului li se aplică, în funcţie de gravitatea acestora.
 

Sova si Hrebenciuc, despre “epoca post-Victor”

Procurorii DNA au trimis catre Parlament referatul noului dosar in care sunt implicati Viorel Hrebenciuc si Dan Sova. Referatul contine interceptari ale discutiilor dintre cei doi PSD-isti, interceptari ce scot in evidenta subiecte precum aranjarea urmatorului presedinte al PSD sau legea amnistiei.

În noul dosar în care este urmărit penal pentru trafic de influenţă, Viorel Hrebenciuc este acuzat de procurorii DNA că în ziua în care a fost pus sub acuzat în dosarul retrocedărilor ilegale s-a întâlnit cu un alt membru PSD cu care a discutat despre iniţierea unui proiect de lege pentru abrogarea infracţiunii de care era acuzat în dosar.

Fragmentul in care Hrebenciuc si Sova discutau despre aranjarea urmatorului presedinte al PSD:

(...)

HREBENCIUC VIOREL: ...Acum îţi spun cinstit, cu toată chestiunea, va trebui să facem într-un fel cu amnistia. Uite şi tu, mă că...

ŞOVA DAN: Amnistie şi graţiere obligatoriu!

HREBENCIUC VIOREL: Pe cuvânt îţi spun, Dane, şi tu să le spui la partid asta.

ŞOVA DAN: Şi ştiţi ce trebuie făcut, domnul preşedinte - trebuie să, nu o să putem să abrogăm abuzul în serviciu, dar...

(...)

HREBENCIUC VIOREL: Sigur, e corect aşa. Şi cum am vorbit cu tine la faza cu preşedintele şi modernizezi puţin - adică să mai fie şi activitate la partid. Clar că te impui. Orice aprobă partidul. Ai forţă imensă, Dane, ascultă ce spun! Nu sunt nebun. Cel mai mare partid! Solid, e solid, ascultă-mă ce spun! Nu contează că dispare un baron sau altul, nu contează, Dane!

ŞOVA DAN: Partidul merge.

(...)

ŞOVA DAN: In legătură cu epoca post Victor, toată lumea cu care am vorbit, toată lumea merge cu mine. Nu îl vor pe Liviu în primul rând.

HREBENCIUC VIOREL: Asta este problema.

ŞOVA DAN: Este negativ.

HREBENCIUC VIOREL: Boss, pentru mine, cum să-ţi spun ţie, să nu fie Liviu! în rest, nu am o problemă, practic şi normal că mă focusez pe tine, ştii. Este şi Vali Zgonea...

ŞOVA DAN: Dar ce facem cu Vali?

(...)

HREBENCIUC VIOREL: Hai să-ţi spun o chestiune: o să fii preşedinte, o să ai - pe ăştia pe care sunt nu te poţi baza pe toţi, că nu poţi lucra cu Vanghelie să întrebi: Bă, pe cine pun la guvern? Că el vine cu nu ştiu cine. Nu ştiu dacă mă înţelegi. Deci aici tu ai o problemă. Dar cât de cât trebuie ştiut un lucru- sunt ministere în care chiar trebuie să mergi cu tehnocraţi, nu o să ai ce să faci, boss.

CITESTE SI:

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22