VIDEO UPDATE Toni Grebla sustine ca nu mai vrea sa detina nicio functie publica: Nu am comis niciuna din faptele care mi se imputa. Nu au aparut elemente noi in dosar

T.d. | 19.03.2015

Pe aceeași temă

Prezent, joi, la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), fostul judecator la Curtea Constitutionala Toni Grebla a declarat ca nu mai vrea sa detina nicio functie. De altfel, fostul inalt magistrat a continuat sa respinga acuzatiile procurorilor. Instanta Suprema judeca contestatia DNA privind decizia cercetarii in libertate. Grebla mai arata ca, in opinia sa, nu se justifica instituirea masurii arestului preventiv in acest caz.

UPDATE: Fostul judecător CCR Toni Greblă va fi cercetat în continuare în stare de libertate, după ce magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au respins joi contestația DNA, decizia fiind definitivă, potrivit Agerpres.


Toni Grebla este cercetat intr-un dosar privind presupuse fapte de trafic de influenta, efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia si constituirea de grup infractional organizat. In plus, anchetatorii vorbesc si de favorizarea faptuitorului si folosirea de informatii secrete in scop personal.
 

“Nu mai doresc nicio functie”

Prezent joi, la Inalta Curte, acolo unde se judeca contestatia DNA privind cercetarea sa in libertate, Toni Grebla a declarat ca nu mai urmareste sa ocupe nicio functie publica.

"Eu, în prezent, nu mai am nicio funcţie şi nici nu mai doresc să mai am vreo funcţie. Faţă de cererea anterioară a DNA nu a mai apărut niciun element nou în dosar. Poziţia mea este că nu am comis niciuna din faptele care mi se impută", a spus Greblă la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, potrivit Evenimentul Zilei.
 

Acuzatia DNA – “o poveste”

De altfel, fostul inalt magistrat continua sa-si sustina nevinovatia. Grebla a mai spus, privitor la acuzatia procurorilor anticoruptie ca ar fi incercat sa vanda 50 de capre, ca aceasta este “o poveste”.

"Caprele există acolo unde au fost. Se zice că aş fi încercat să înstrăinez aceste capre pentru a obţine un avans de 5.000 euro pentru un împrumut. Nu aveam nevoie de împrumut. Un avocat de prin Ploieşti, pe care nu îl cunosc, s-ar fi oferit să facă un proiect de contract, fie de împrumut, fie de vânzare-cumpărare, nu am înţeles prea bine despre ce e vorba, pentru că nu auzisem în viaţa mea de acel avocat, şi l-aş fi rugat pe el prin intermediar. Dacă aş fi dorit un proiect de vânzare-cumpărare, l-aş fi făcut eu şi nu aş fi apelat la nu ştiu cine din Ploieşti", a declarat Toni Greblă.

In 11 martie, Inalta Curte a respins cererea procurorilor DNA de arestare la domiciliu in cazul lui Toni Grebla, astfel ca el va fi cercetat in libertate. Dar pentru ca decizia nu a fost definitiva, anchetatorii au facut contestatie.

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22