VIDEO UPDATE Ministrul Finantelor anunta eliminarea impozitarii bacsisului. Eugen Teodorovici: Impozitul forfetar, posibil din 2016

P.c. | 15.05.2015

Pe aceeași temă

Mohammad Murad, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, a declarat ca patronatele din turism solicita ministerului Finantelor amanarea aplicarii Ordonantei privind taxarea bacsisului pana in 2016 si luarea in discutie a aplicarii unui impozit forfetar, relateaza Hotnews.

UPDATE: Ministrul Finantelor a anuntat vineri dupa amiaza ca impozitarea bacsisului va fi eliminata. Eugen Teodorovici a mai spus ca un impozit forfetar ar putea fi introdus de la 1 ianuarie 2016.

"Solicitarile au fost de amanare a taxarii bacsisului sau de anulare a lui. Am decis de comun acord eliminarea taxarii. Vom introduce probabil de la 1 ianuarie anul viitor un impozit forfetar", a spus Teodorovici. “Exista un proiect in Parlament care se afla la Camera Deputatilor in acest moment si vom incerca sa introducem in Codul Fiscal prevederile acestui impozit forfetar dupa ce Patronatele din turism se vor mai uita pe text inca o data”, a mai spus ministrul Finantelor.

 

---

Murad a precizat ca metodologia de aplicare a acestei Ordonante este neclara si e nevoie de timp. Informatia a fost confirmata si de Nicolae Bucovala, presedintele Asociatie Patronale Mamaia ,care a precizat ca ministrul Teodorovici a aratat deschidere, spunand ca se va incerca blocarea Ordonantei pana la 1 ianuarie 2016 "dar ramane de vazut daca acest lucru se va intampla", a mai adaugat Bucovala.

 

Ministrul Teodorovici a avut astazi o consultare pe tema implementarii prevederilor referitoare la fiscalizarea bacsisului cu actorii relevanti din piata, urmand ca ministrul sa sustina o conferinta de presa pe aceasta tema.

 

CITITI SI: Avocatul Poporului ataca la Curtea Constitutionala Ordonanta de Urgenta care prevede impozitarea bacsisului


 La aceasta consultare au fost invitati reprezentanti ai industriei HoReCa, inclusiv din segmentul de piata al livrarilor la domiciliu, dar si reprezentanti ai organizatiilor patronale si sindicale din industria funizorilor de servicii de taximetrie.

 

MFP a luat initiativa legiferarii bacsisului ca urmare a nevoii de a clarifica situatiile in care firmele gasite cu nereguli pot fi sanctionate de catre ANAF, la cererea partenerilor din piata.



Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constitutionala cu o exceptie de neconstitutionalitate Ordonanta de Urgenta 8/2015 (Ordonanta care reglementeaza taxarea bacsisului). Avocatul Poporului sustine ca Ordonanta data de guvernul Ponta "incalca principiul separatiei si echilibrul puterilor in stat" si "afecteaza drepturi si libertati consitutionale, in speta accesul liber la justitie". 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22