Avocatul Poporului ataca la Curtea Constitutionala Ordonanta de Urgenta care prevede impozitarea bacsisului

P.c. | 15.05.2015

Pe aceeași temă

Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constitutionala Ordonanta de Urgenta 8/2015, care introducerea taxarea bacsisului cu 16%. Conform Avocatului Poporului, aceasta OUG ar încalcă principiul separaţiei puterilor în stat si ar afecta drepturi şi libertăţi consituţionale, cum ar fi accesul liber la justiţie, relateaza Hotnews.



Ordonanta de Urgenta "afectează drepturi şi libertăţi consituţionale, în speţă accesul liber la justiţie, dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică de a obţine repararea pagubei, condiţiile restrângerii exerciţiului unor drepturi şi libertăţi precum şi libertatea economică ale persoanelor vizate de ipoteza normei legale criticate". 

 

CITITI SI: Guvernul aproba impozitarea bacsisurilor cu 16%


Ordonanţa de urgenţă a Guvernului ar încalca de asemenea principiul separaţiei şi echilibrul puterilor în stat şi independenţa judecătorilor prin faptul că hotărârea judecătorească de anulare a procesului de constatare a contravenţiei nu are nici o finalitate cu caracter reparatoriu pentru persoana vătămată în patrimoniul său, întrucât amenda şi suma de bani achitată nu se restituie, aşa cum reiese din textul legal criticat.
 

Ordonanta de Urgenta, semnata de premierul Victor Ponta, a fost contrasemnata de Eugen Orlando Teodorovici (Ministrul finanţelor publice) si Robert Cazanciuc (Ministrul justiţiei).

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22