VIDEO Monica MACOVEI face o noua PLANGERE la PARCHET, impotriva celor care au IMPIEDICAT votul in DIASPORA

P.c. | 21.11.2014

Pe aceeași temă

Monica Macovei, europarlamentarul si fost candidat la presedintie, a spus, vineri, ca va trimite la Parchetul General a doua plangere penala impotriva celor care au impiedicat exercitarea dreptului constitutional de vot. Macovei a postat pe contul sau de Facebook un videoclip in care apare, impreuna cu Gunther Krichbaum, presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, si cu numerosi romani, la coada pentru vot in Londra, duminica, relateaza ziare.com

 

"Nu am reusit sa votez, asa cum nu au reusit alti zeci de mii de cetateni ai Romaniei umiliti de Guvernul Ponta. Astazi voi trimite la Parchetul General o a doua plangere penala impotriva celor care, cu intentie, au impiedicat exercitarea dreptului constitutional de a alege. Cei vinovati trebuie sa plateasca, iar astfel de lucruri nu trebuie sa se mai intample niciodata", a scris pe Facebook Monica Macovei.
 

CITITI SI: VIDEO FOTO TENSIUNI IN DIASPORA. In Paris si Torino, fortele de ordine au intervenit cu GAZE LACRIMOGENE. MII DE ROMANI ASTEAPTA IN CONTINUARE SA VOTEZE// Basescu: Situatia e MULT MAI GRAVA

 

Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a anuntat joi dimineata ca s-a inceput urmarirea penala in rem (asupra faptei) in cazul votului din diaspora de la alegerile prezidentiale.
 

"Au fost foarte multe sesizari: s-a inceput urmarirea penala cu privire la fapta, respectiv impiedicarea exercitarii dreptului la vot, prevazuta de articolul 385 din Codul Penal. Sesizarile sunt indreptate impotriva ministrilor si a celor care, in opinia petentilor, ar fi trebuit sa organizeze alegerile", a declarat Nitu, care a precizat ca dosarul este instrumentat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ).
 

Potrivit procurorului general, plangerile au venit atat "din partea institutiilor, cat si din partea persoanelor". Nitu a precizat ca "sunt foarte multe plangeri", insa nu le-a dat jurnalistilor un numar exact al sesizarilor.

 

 

 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22