VIDEO FOTO TENSIUNI IN DIASPORA. In Paris si Torino, fortele de ordine au intervenit cu GAZE LACRIMOGENE. MII DE ROMANI ASTEAPTA IN CONTINUARE SA VOTEZE// Basescu: Situatia e MULT MAI GRAVA

T.d. | 16.11.2014

Pe aceeași temă

Situatie extrem de tensionata in diaspora. In Torino si Paris, fortele de ordine au intervenit cu gaze lacrimogene pentru a-i indeparta pe oamenii care forteaza sectiile de votare.

Aproape 1000 de romani mai asteptau in fata Ambasadei Romaniei sa voteze la ora inchiderii urnelor de vot.

LIVE TEXT:

23:25 - Mai mulţi poliţişti şi circulaţie restricţionată la Ambasada României din Bruxelles

Mai mulţi poliţişti se aflau duminică seara în faţa Ambasadei României de la Bruxelles, unde mii de persoane aşteaptau la coadă pentru a vota, relatează postul de televiziune RTL Belgium, în pagina electronică, menţionând că strada unde se află reprezentanţa este închisă circulaţiei, potrivit Mediafax.

Mii de cetăţeni români care locuiesc în Belgia sau nordul Franţei s-au deplasat duminică în comuna Uccle din Bruxelles, unde se află trei din cele patru secţii de votare din Belgia.

Mai mulţi români din Franţa au preferat să meargă să voteze la Bruxelles, sperând că vor avea de aşteptat mai puţin la coadă.

Potrivit RTL, coada se întindea pe distanţe de câteva sute de metri duminică seara.

În acest context, la ora locală 21.00 (22.00, ora României) în zonă au fost trimise mai multe echipe de poliţişti, iar circulaţia pe strada unde se află ambasada a fost închisă.

"I-am spus ambasadorului că ar trebui să accelereze procesul în secţiile de votare pentru ca lucrurile să meargă mai repede şi cât mai mulţi oameni posibil să voteze cât mai repede posibil", a declarat Armand de Decker, primarul comunei Uccle din Bruxelles.

23:10 - Sute de alegatori romani inca mai stateau la coada sa voteze la Bruxelles, cu doar cateva minute inainte de inchiderea urnelor. Cel mai probabil acestia nu vor mai apuca sa voteze.

23:07 - "Ponta, da-ti demisia! La Londra sunt mii de oameni inca la cozi la sectiile de votare. In Paris si Torino, romanii sunt alungati de la sectiile de votare cu gaze lacrimogene. Guvernul pe care il conduci si-a batut joc de romani", Monica Macovei, pe Facebook, de la Londra.

23.04 - Acum cateva minute s-a inchis sectia de votare de la ICR Londra si sute de oameni nu pot vota. Ei striga: "Vrem sa votam! Ponta, nu uita, Romania nu-i a ta!". Alegatorii se cearta cu reprezentantii comisiei de votare, care au chemat fortele de ordine, de teama violentelor.

La fata locului sosesc dube cu politisti, se creeaza cordoane care sa impiedice intrarea alegatorilor cu forta in sediul ICR Londra. Lucrurile pot degenera in orice moment.

22:40 - "Victor Ponta, cine a chemat jandarmii la Paris?", intreaba Monica Macovei, pe Facebook, potrivit Ziare.com.

22:37 - "La Paris se gazeaza oamenii!!! Ne-au terminat pe toti!!! Iesiti pentru noi afara!!! Ne-au transformat in animale!!!", Gianina Fiordean, alegator roman la Paris.

22:30 - "Inca o data tara mea m-a umilit", spune un alegator roman, care a stat 12 ore la coada pentru a putea vota la Paris, la Realitatea TV.

22.15 - Jurnalistul Radu Moraru l-a sunat, in direct, pe presedintele Traian Basescu in legatura cu incidentele de la Paris si Torino. "Situatia este mult mai grava de atat", a spus seful statului.

22.07 - La Paris, jandarmii au atacat cu bastoanele si gazele lacrimogene cetatenii romani aflati la coada la vot, au transmis mai multi cititori HotNews.ro aflati la fata locului. Atacul s-a produs dupa ce portile Ambasadei s-au inchis la ora 21.00, cand, potrivit legii, se incheie procesul electoral.

22:05 - Gaze lacrimogene la Torino! Fortele de ordine din Italia au folosit gaze lacrimogene impotriva romanilor care au stat la coada pentru a vota si care au inceput sa protesteze si sa impinga in usile consulatului Romaniei, potrivit Ziare.com.

Scutierii incearca sa evacueze complet zona consulatului si se pregatesc sa faca uz in continuare de gaze lacrimogene, informeaza Realitatea TV.

În urma incidentului, unele persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, potrivit Mediafax.

Unii dintre românii aflaţi la coadă şi care voiau să voteze au reacţionat vehement, huiduind şi scandând: "Hoţii! "Hoţii!".


In curs de actualizare.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22