Victor PONTA va coopta PLR, partidul lui TARICEANU, la GUVERNARE. BUGETUL va fi adoptat pe 10 decembrie. TVA NU SCADE de la 1 ianuarie

P.c. | 25.11.2014

Pe aceeași temă

Victor ​​Ponta a declarat marti ca, dupa dezbaterea bugetului pe 2015 de catre Parlament in 10 decembrie, partidul lui Tariceanu, PLR, va fi adus la guvernare. Ponta a afirmat ca unii membri PLR for ajunge in functia de ministru. Ponta a spus ca pentru 2015 nu va fi schimbata cota unica, va fi mentinuta scaderea CAS la angajator cu 5 puncte procentuale, si a spus ca o eventuala scadere cu 2 puncte a TVA "nu este posibila" de la 1 ianuarie, relateaza Hotnews.

 


"In momentul in care o alta formatiune politica intra in structura Guvernului, trebuie un vot in Parlament", a spus Ponta. 

 

In ceea ce priveste bugetul pe 2015, Ponta a spus ca o delegatie "tehnica" a troicii de finantatori FMI-CE-BM se afla incepind de marti in Romania, iar proiectul legii bugetului va fi aprobat in Guvern pe 10 decembrie si apoi va ajunge in Parlament.

 

Intrebat despre viitorul PSD si al sau la sefia partidului, Ponta a anuntat ca vrea ca PSD sa aiba un congres la inceputul anului 2015: "E nevoie de o resetare a structurii, a principiilor, in asa fel incat in 2016 sa putem castiga alegerile locale si parlamentare".
 

Nu se poate de la 1 ianuarie 2015 de scaderea TVA cu 2 puncte. Mentinem reducerea CAS in 2015.

 

CITITI SI: LIVE TEXT Camera Deputatilor dezbate VOTUL din DIASPORA. PONTA vrea VOT ELECTRONIC si modificarea LEGII ELECTORALE. ORBAN: Ponta sa DEMISIONEZE

 

Premierul Victor Ponta a anuntat marti ca proiectul Legii Bugetului va fi aprobat de Guvern pe 10 decembrie, dupa care va fi trimis in Parlament pentru dezbateri. 


In ceea ce priveste bugetul pe 2015, Ponta a spus ca o delegatie "tehnica" a troicii de finantatori FMI-CE-BM se afla incepind de marti in Romania, unde va avea discutii cu oficialii guvernamentali pe marginea proiectului de buget.


Intrebat daca Guvernul ia in calcul scaderea TVA, Ponta a spus ca "nu se poate de la 1 ianuarie 2015".
 

Ponta a facut aceste declaratii marti, la Palatul Parlamentului, dupa ce a sustinut un discurs in fata deputatilor pe tema dezastrului de la votul in Diaspora.
 

Reamintim ca Executivul trebuia sa aprobe proiectul bugetului pana la 15 noiembrie, potrivit calendarului agreat cu Comisia Europeana, dar Victor Ponta a anuntat amanarea calendarului inca din campania electorala. Mediul de afaceri asteapta mai multe decizii - cheie legate de buget, precum calculul accizelor si eventualele modificari ale politicii fiscale, precum si un nou model de impozitare a companiilor petroliere.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22