Victor PONTA: Propunerea PSD pentru negocierile de la COTROCENI: 300 de deputati plus minoritati si 100-110 senatori

P.c. | 26.01.2015

Pe aceeași temă

Victor Ponta, premierul Romaniei, a facut publica propunerea PSD pentru consultarile care vor avea loc miercuri, la Cotroceni, cu presedintele Klaus Iohannis. Delegatia PSD va propune o scadere a numarului de parlamentari la 300 de deputati plus reprezentantii minoritatilor si maxim 100-110 senatori.

 

Presedintele Klaus Iohannis a invitat miercuri, la Palatul Cotroceni, partidele si formatiunile politice reprezentate in Parlament in vederea unor consultari referitoare la prioritatile legislative ale urmatoarei sesiuni parlamentare, informeaza Administratia Prezidentiala.

 

CITITI SI: Presedintele Klaus Iohannis: Este posibil sa se SCHIMBE MAJORITATEA. Nu le dirijez eu, dar sunt MISCARI IN PARLAMENT

 

In interviul sau de la Realitatea Tv Iohannis a vorbit despre subiectele care vor fi abordate in cadrul acestei intalniri.

 

Cititi cele mai importante declaratii ale lui Iohannis despre reducerea numarului de parlamentari:

 

  • Imaginea Parlamentului nu este buna, daca vorbim despre parerea pe care o au oamenii despre Parlament.
  • Avem nevoie de un Parlament mai mic, mai eficient.
  • Cred ca trebuie sa se lucreze, daca vrem un Parlament mai mic si mai performant, trebuie sa se lucreze pe Codul electoral, care va influenta si alegerile din 2016, in asa fel incat oamenii sa se simta reprezentati.
  • Vreau sa invit partidele la un dialog autentic, nu eu sa le spun ce vreau. Cu siguranta vom putea sa tragem impreuna niste concluzii.
  • Cu siguranta se va gasi calea cea mai buna.


Premierul Victor Ponta a anuntat, ieri, ca in sedinta Biroului Permanent National (BPN) de astazi se va decide mandatul cu care social-democratii vor merge la consultarile de la Palatul Cotroceni pe tema prioritatilor legislative. 
 

"Maine avem o discutie in BPN pentru a sti exact mandatul cu care mergem la Cotroceni, dar sa zic ca responsabilul din partea PSD pe legile electorale este domnul Zgonea. (...) Ceea ce a declarat azi domnul Zgonea nu era de capul lui, asa, fara sa se consulte (in PSD - n.r.) si merge putin inaintea a ceea ce probabil ca vom discuta maine in BPN. De principiu, o reducere a numarului de parlamentari, un sistem mixt sau proportional", a spus premierul Victor Ponta, duminica seara, la postul B1Tv, potrivit Agerpres.
 

CITITI SI: Victor PONTA: Mentinerea actualei MAJORITATI parlamentare este SIGURA. Iohannis trebuie sa MEDIEZE intre SRI si CCR, pe tema legilor BIG BROTHER

 

Premierul a adaugat ca si-ar fi dorit ca inainte de consultarile de la Palatul Cotroceni sa fi avut loc o discutie intre partidele politice.  "Daca noi ne ducem miercuri si spunem: Ori faceti ca noi, ori daca nu, nu, inseamna ca ne blocam. Tocmai de asta eu vedeam dialogul intre partide inainte de a merge la Cotroceni. Eu cred ca domnul Iohannis, ca presedinte al Romaniei, in baza prevederilor constitutionale, poate sa medieze, insa, mai departe, votul este in Parlament", a precizat Ponta. 

 

Pe agenda discuțiilor se vor afla mai buna organizare a votului in străinătate, finanțarea campaniilor electorale și a partidelor politice și accelerarea procedurilor privind ridicarea imunității parlamentare.

 

La fel ca la discuţiile pe tema acordului pentru bugetul Apărării, de pe lista celor invitaţi lipsesc reprezentanţii PMP şi PLR.


Programul consultarilor:

 

• ora 10.00 - Partidul Social Democrat;

• ora 11.00 - Partidul Naţional Liberal;

• ora 12.00 - Uniunea Naţională pentru Progresul României;

• ora 14.00 - Partidul Conservator;

• ora 15.00 - Uniunea Democrată Maghiară din România;

• ora 16.00 - Grupul parlamentar al Minorităţilor Naţionale;

• ora 17.00 - Partidul Poporului - Dan Diaconescu.

 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22