Victor Ponta: Daca voi fi urmarit penal, imi voi da demisia din functia de prim-ministru

P.c. | 02.03.2015

Pe aceeași temă

Victor Ponta, premierul Romaniei, a declarat, duminica, la Antena 3, ca va demisiona de la conducerea Guvernului daca va fi urmarit penal. Ponta a mai afirmat ca este afectat de anchetarea familiei sale dar nu a vrut sa comenteze nimic legat de dosarul in care este implicat cumnatul sau, potrivit Agerpres.

 

"Daca se face un dosar in care fata de mine se incepe urmarirea penala, nu am cum sa raman in functia de prim-ministru, sa stau in fiecare dimineata sa dau explicatii cum e cu dosarul. Dar eu sper ca in 2015 nu se schimba guvernele cu mijloace judiciare. Cred acest lucru, ca nu se va intampla", a spus Ponta.

 

In acest context, presedintele PSD a anuntat ca va propune in Consiliul National al partidului niste modificari statutare care sa stabileasca "o atitudine transanta" in situatiile in care membri ai Guvernului sau lideri nationali si locali ai partidului se afla in diverse faze ale unor cercetari penale."Mai direct, eu voi propune, daca am sprijinul necesar, daca nu, nu am cum sa trec aceste propuneri, ca toti liderii nationali si locali care se afla in diverse faze ale unor cercetari penale sa aiba statutar, automat, o anumita responsabilitate politica. Adica, se cere inceperea urmarii penale impotriva mea sau a unui ministru, nu mai pot sa mai fiu sau nu mai poate sa mai fie in Guvern. Esti trimis in judecata, nu mai poti sa ocupi o alta functie (...). Adica niste lucruri trecute in statut, automate, care nu inseamna in niciun caz ca daca s-a inceput urmarirea penala inseamna ca esti si vinovat (...) dar (...) vrem sa dea PSD acest semnal foarte clar ca are o atitudine transanta in asemenea situatii", a explicat Victor Ponta.

 

CITITI SI: Cumnatul lui Ponta, Iulian Hertanu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile in dosarul Comarnic. Decizia nu este definitiva

 

El a mai spus ca la Consiliul National al PSD vor fi luate niste decizii "dureroase, dar absolut necesare": "Le-am spus colegilor mei: sunt gata sa ne batem cu PNL, sunt gata sa ne batem cum ne-am batut cu Basescu, dar nu vreau sa ma bat cu publicul care asteapta acest lucru de la noi. Un partid politic nu se bate cu opinia publica niciodata. (...) Daca opinia publica spune 'aveti aceasta problema', atunci trebuie s-o rezolvam, chiar daca (...) unii, pana la urma, vor trebui sa renunte la o functie publica sau politica, o perioada cel putin", a sustinut Ponta.

 

Sunt afectat de anchetarea familiei mele

 

Premierul a mai declarat, referindu-se la ancheta de la Ploiesti in care este implicat cumnatul sau si in care a fost audiata sora sa, ca este afectat de acest episod, il doare atunci cand se intampla ceva cu familia sa, dar nu va comenta nimic legat de dosarul respectiv.
 

"Normal ca sunt afectat. Eu nu ma apuc sa mint poporul si oamenii. Tineti minte: 'intre justitie si fratele meu aleg justitia'. Nici nu stiai daca sa plangi sau sa razi de ipocrizie. Nu, ma doare cand se intampla ceva cu familia mea. Nu am comentat si nu o sa comentez nicio secunda nimic legat de dosarul si de responsabilitatea cumnatului meu. E vinovat, plateste, nu-i vinovat... ", a spus Ponta, la Antena 3.

 

CITITI SI: Eschivele premierului Ponta in scandalul cumnatului sau: Nu stiu, ce inseamna statul?, mi-au porcait mama, fac pasul inapoi

 

El a afirmat ca a fost afectat "foarte tare" de "linsajul mediatic" la adresa mamei sale: "Pana la 72 de ani (...) nu i-a zis niciun vecin vreodata: 'esti sefa de familie mafiota'. Asta sigur ca ma doare si ma afecteaza foarte tare, dar trebuie sa le ducem pe toate", a adaugat premierul, referindu-se la mama sa.

 

Iulian Herțanu, cumnatul lui Victor Ponta, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în dosarul deturnării fondurilor europene pentru extinderea rețelei de canalizare din Comarnic. Acesta este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, schimbare nelegală a destinației fondurilor europene și evaziune fiscală.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22