UPDATE VIDEO Vizat de o noua cerere de arestare, Darius Valcov DEMISIONEAZA din Parlament. Magistratii resping cererea DNA de arestare a lui Valcov

T.d. | 07.04.2015

Pe aceeași temă

Darius Valcov a demisionat, astazi, din functia de senator in Parlamentul Romaniei, potrivit unui anunt facut de avocatul sau. Demisia nu a ajuns, inca, la Senat. Tot marti, procurorii DNA au facut o noua cerere de arestare fata de fostul ministru de Finante. In acest caz, Valcov este suspectat de trafic de influenta si operatiuni financiare incompatibile cu functia.

UPDATE: Judecatorii au respins, marti, cererea DNA de arestare preventiva a lui Darius Valcov, potrivit Romania Libera.
 

Anuntul privind demisia lui Valcov a fost facut de avocatul sau, dar actul in sine nu a ajuns inca la Senat. De altfel, fostul ministru a declarat, inainte sa-i fie ridicata imunitatea, ca in cazul in care nu va fi incuviintata cererea DNA, va demisiona din Legislativ, potrivit Evenimentul Zilei.

Demisia vine in conditiile in care, tot astazi, procurorii DNA au facut o noua cerere de arestare preventiva pe numele lui Darius Valcov.
 

Operatiunile financiare ale lui Valcov: dolari, lingouri de aur, tablouri

Conform procurorilor DNA, Valcov ar fi efectuat operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functia de primar, senator si ministru, utilizand informatii detinute in virtutea acestora, in legatura cu o firma de cadastru, una de contabilitate si un birou de avocatura, firme pe care le detinea si pe care le administra prin interpusi.

In urma acestor operatiuni, Valcov ar fi obtinut 90.000 dolari si 1.323.850 lei si ar fi cumparat 3 lingouri de aur, un tablou cu rama aurie, inscriptionat RENOIR, un tablou inscriptionat JEAN COCTEAU si o pictura pe lemn, inscriptionat AUREL ACASANDREI.

Fostul ministru este in arest preventiv, in urma unei decizii de joia trecuta a ICCJ. Valcov a depus o cerere de inlocuire a arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau cu controlul judiciar, cerere care va fi discutata astazi de ICCJ.

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22