Ucraina: UE nu va recunoaște alegerile organizate de separatiști pe 2 noiembrie

P.c. | 21.10.2014

Pe aceeași temă

Scrutinul organizat de separatiștii proruși in estul Ucrainei, pe 2 noiembrie, nu va fi recunoscut de UE, care a cerut ca aceste alegeri sa fie organizate in intreaga tara, relateaza Romania Libera.

 

"Oficialii şi alegătorii ucraineni trebuie să poată pregăti alegerile fără impedimente, iar candidaţii trebuie să aibă posibilitatea să-şi desfășoare campania în mod liber şi în siguranţă", au declarat cei 28 de miniştri de Externe din Uniunea Europeană, cu privire la alegerile legislative din 26 octombrie, scrie Mediafax.

 

"Consiliul condamnă incidente recentele în cursul cărora unii candidaţi au fost bătuţi şi intimidaţi", au adăugat miniştrii într-o declaraţie comună, la încheierea unei reuniuni de la Luxembourg.

 

CITITI SI: Oficial NATO: Rusia NU A RETRAS trupele stationate la granita cu Ucraina

 

Uniunea Europeană reiterează că "nu va recunoaşte" rezultatul alegerilor organizate de rebelii proruşi pe 2 noiembrie, apreciind că un astfel de scrutin "va perturba" eforturile depuse pentru găsirea unei soluţii politice la conflictul din Ucraina.

 

Separatiştii proruşi din regiunile Doneţk şi Lugansk, cărora Kievul le propune "un statut special", au refuzat să participe la scrutinul din 26 octombrie, anunţând organizarea propriilor alegeri legislative şi prezidenţiale pe 2 noiembrie.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22