Oficial NATO: Rusia NU A RETRAS trupele stationate la granita cu Ucraina

T.d. | 16.10.2014

Pe aceeași temă

NATO il contrazice pe presedintele Vladimir Putin in privinta retragerii militarilor stationati la frontiera cu Ucraina. Alianta a anuntat ca nu a remarcat “miscari masive si semnificative” care sa confirme retragerea trupelor ruse, anunta un oficial NATO, potrivit Mediafax.

"Ne-ar fi plăcut să salutăm retragerea trupelor ruse de la frontiera cu Ucraina, pentru că acest lucru ar fi fost un pas în direcţia cea bună. Dar, deocamdată, nu am observat mişcări majore şi semnificative de trupe", a precizat oficialul NATO.

Preşedintele Vladimir Putin a ordonat retragerea trupelor ruse staţionate la frontiera cu Ucraina. Potrivit Kremlinului, ordinul de retragere vizează 17.600 de militari implicaţi în ultimele în manevre în regiunea Rostov, situată în sudul Rusiei, în apropierea frontierei cu Ucraina.

"Există în continuare o forţă importantă şi capabilă, poziţionată la frontiera cu Ucraina; militarii şi echipamentele grele trebuie retraşi", a subliniat oficialul NATO, cerând Rusiei să înceteze susţinerea insurgenţilor separatişti din estul Ucrainei.

In 12 octombrie, presedintele Vladimir Putin a ordonat retragerea trupelor stationate la frontiera cu Ucraina. Soldatii rusi erau mobilizati la granita, inca din vara, sub pretextul unor exercitii. Moscova a mascat, astfel, intentia de a pune presiune pe Kiev, in contextul crizei din estul tarii.

Ministrul Apărării Serghei Şoigu a primit ordinul prezidenţial după ce a raportat că "antrenamentul de vară în poligoanele de tir din Districtul Militar Sud s-a terminat".

Din iulie, NATO afirmă că aproximativ 20.000 de militari ruşi sunt staţionaţi în Rusia "lângă frontiera cu estul Ucrainei".

Procesul de pace în estul Ucrainei se împotmoleşte, în pofida intrării în vigoare a unui armistiţiu pe 5 septembrie, care a permis totuşi o calmare, într-un conflict ce s-a soldat, potrivit ONU, cu peste 3.600 de morţi în decurs de şase luni.

Confruntările armate între forţele ucrainene şi rebele proruse în estul Ucrainei continuă să facă victime zilnic în mai multe "puncte fierbinţi" de pe linia frontului, dar în special în fieful separatist Doneţk.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22