TRAGEDIE AVIATICA IN UCRAINA: Joe Biden: Avionul A FOST ARUNCAT IN AER, NU A FOST UN ACCIDENT. Oficial SUA: AERONAVA A FOST LOVITA DE O RACHETA

T.d. | 18.07.2014

Pe aceeași temă

Aeronava de linie Malaesia Airlines, prabusit joi in estul Ucrainei, a fost doborat, a declarat vicepresedintele SUA, Joe Biden. Oficialul american a mai afirmat ca in acest caz, aparent, nu a fost vorba de un accident, aeronava fiind “aruncata in aer in timpul zborului”, informeaza Reuters, conform Agerpres.

"Din câte se pare nu a fost un accident. Avionul a fost aruncat în aer în timpul zborului", a afirmat Joe Biden într-un discurs la Detroit.

El a mai spus că este posibil ca la bordul avionului să se fi aflat numeroși americani.

Biden a mai declarat că doborârea avionului este 'o situație gravă' și că există multe întrebări fără răspuns.
 

Oficial american: AERONAVA A FOST DOBORATA DE O RACHETA

CNN şi Wall Street Journal citează oficiali americani care susţin că aeronava a fost lovită de o rachetă, conform Gandul.

Avionul, un Boeing 777 apartinand Malaesia Airlines, cu 298 de oameni la bord, s-a prabusit in estul Ucrainei, intr-o zona intens disputata militar de fortele guvernamentale ucrainene si separatistii prorusi.

CITESTE SI: VIDEO ULTIMA ORA: UN AVION CU 295 DE PASAGERI S-A PRABUSIT LA GRANITA RUSO-UCRAINEANA. TOTI PASAGERII SUNT PRESUPUSI MORTI. AGENTIILE INTERNATIONALE DE STIRI: AVIONUL AR FI FOST DOBORAT DE O RACHETA

Cele doua parti se acuza reciproc pentru acest dezastru. Kievul vorbeste despre “doborare” si “act terorist” si sustine ca separatistii sustinuti de Moscova au folosit un sistem antiaerian rusesc de tip BUK, cu rachete sol-aer, conform sursei citate.

Ucraina acuza Rusia de implicare in tragedia aviatica. De cealalta parte, separatistii si Kremlinul resping orice implicare. Separatistii prorusi sustin ca nu detin armament capabil sa atinga avioane de linie, insa relatari pe internet arata cum separatistii se laudau ca au intrat in posesia unui astfel de sistem de racheta BUK.

CITESTE SI: TRAGEDIE AVIATICA IN UCRAINA Presedintele Ucrainei: E UN ACT TERORIST. Ministerul de Interne ucrainean: Avionul, DOBORAT de tiruri ale sistemului de rachete BUK

SBU, serviciul secret ucrainean, a dat publicitatii o inregistrare in care un lider separatist comunica serviciilor secrete rusesti ca a doborat un An-26 (avion military de transport ucrainean). Rusii ii raspuns ca a doborat un avion civil de pasageri.

Autenticitatea inregistrarii nu poate fi verificata, conform sursei citate.
 

Lista cu nationalitatea pasagerilor: 154 de olandezi la bord

La bordul avionului s-au aflat: 154 de olandezi, 27 de australieni, 23 malaezienii, 11 indonezieni, 6 britanici, 4 germani, 4 belgieni, 3 filipinezi si un Canadian, conform Hotnews.

298 de persoane, dintre care 154 de pasageri olandezi, au fost la bordul avionului prabusit joi in estul Ucrainei, a declarat Huib Gorter, vice-presedintele filialei europene a Malaysia Airlines, potrivit AFP.

"Au fost 283 de pasageri la bord si 15 membri ai echipajului", a declarat Huib Gorter intr-o conferinta de presa la Amsterdam Airport Schiphol. Gorter a oferit apoi detalii legate de nationalitatea persoanelor aflate la bord sustinand ca doar in cazul 50 dintre ei cetatenia nu a fost stabilita inca.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22