TRAGEDIE AVIATICA IN UCRAINA Presedintele Ucrainei: E UN ACT TERORIST. Ministerul de Interne ucrainean: Avionul, DOBORAT de tiruri ale sistemului de rachete BUK

T.d. | 17.07.2014

Pe aceeași temă

Presedintele ucrainean, Petro Porosenko, considera prabusirea avionului cu pasageri al Malaesia Airlines in estul Ucrainei drept “un act terorist”, relateaza agentia Reuters, conform Agerpres.

''Poroșenko consideră că avionul a fost doborât: nu este un incident, nu este o catastrofă, ci un act terorist'', a declarat purtătorul său de cuvânt Sviatoslav Țegolko.

CITESTE SI: VIDEO ULTIMA ORA: UN AVION CU 295 DE PASAGERI S-A PRABUSIT LA GRANITA RUSO-UCRAINEANA. TOTI PASAGERII SUNT PRESUPUSI MORTI. AGENTIILE INTERNATIONALE DE STIRI: AVIONUL AR FI FOST DOBORAT DE O RACHETA

Ucraina își schimbă tactica de luptă împotriva separatiștilor proruși din Est, ținând cont de implicarea unei ''armate străine'', a afirmat președinte Poroșenko, făcând aluzie, potrivit AFP, la Rusia.

''Ne schimbăm tactica pentru a acționa în mod eficient, în condițiile implicării directe a forțelor armate ale unor state străine'' în conflict, a declarat Poroșenko în cursul unei reuniuni a Consiliului de securitate națională și de apărare.

''Avem cunoștință de cazuri de tiruri de arme împotriva Ucrainei dinspre Rusia. Deținem probe video, mărturii, fotografii luate prin satelit etc.'', a adăugat el.
 

Ministerul ucrainean de interne: Avionul, doborat de tiruri ale sistemului de rachete BUK

Avionul malaezian prăbușit pe teritoriul Ucrainei a fost doborât de tiruri ale unui sistem de rachete antiaeriene Buk, a notat consilierul ministrului ucrainean de interne Anton Gherașenko, pe pagina sa de Facebook, conform sursei citate.

'Avionul zbura la înălțimea de 10.000 de metri. Au murit 280 de pasageri și 15 membri ai echipajului', a precizat Gherașenko, citat de Ria Novosti și Interfax.

Compania Malaysia Airlines a confirmat, la rândul său, că a pierdut contactul cu unul din avioanele sale deasupra teritoriului ucrainean.

Ucraina întreprinde de la jumătatea lunii aprilie ''o operațiune antiteroristă'' în estul țării, cuprins de o insurecție armată prorusă, care s-a soldat deja cu peste 600 de morți.

Zona in care s-a prabusit avionul este cunoscuta, de altfel, pentru ciocnirile militare dintre fortele guvernamentale ucrainene si separatistii prorusi.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22