SUA cer o INCETARE IMEDIATA a FOCULUI in estul UCRAINEI pentru a permite anchetarea prabusirii aeronavei Malaysia Airlines

P.c. | 18.07.2014

Pe aceeași temă

Statele Unite au cerut o "incetare a focului imediat" in Ucraina, pentru a permite ancheta nestingherita dupa prabusirea avionuli din Malaezia in Ucraina. Autoritatile ucrainene s-au plans ca nu au acces in zona in care a cazut avionul pentru recuperarea cadavrelor. Liderul regiuni Donetsk a declarat ca ar fi gata sa declare un armistitiu temporar pentru ca sa poata fi recuperate trupurile victimelor, relateaza Hotnews.


"Facem apel la toate partile implicate - Rusia, separatistii pro-rusi si Ucraina - sa sprijine o incetare a focului pentru a permite accesul imediat si nerestrictionat la locul accidentului anchetatorilor internationali si pentru a facilita recuperarea ramasitelor umane", a declarat purtatorul de cuvant al casei Albe, Josh Earnest. 
 

CITITI SITRAGEDIE AVIATICA IN UCRAINA: Joe Biden: Avionul A FOST ARUNCAT IN AER, NU A FOST UN ACCIDENT. Oficial SUA: AERONAVA A FOST LOVITA DE O RACHETA

 

"Este esential sa avem o amcheta internationala completa, credibila si fara obstacole, cat mai repede posibil", a spus sursa citata.
 

Președintele american, Barack Obama, s-a pronunțat joi în favoarea unei anchete "rapide" și "fără impedimente" asupra prăbușirii în estul Ucrainei a avionului companiei Malaysia Airlines cu 298 de persoane la bord și a cărei cauză rămâne necunoscută pentru moment, relateaza Agerpres.

 

Barack Obama a lansat acest apel în cursul unei discuții telefonice cu premierul olandez, Mark Rutte, a cărui țară avea 154 de cetățeni la bord, dând asigurări că Washingtonul este pregătit să furnizeze "ajutor imediat în favoarea unei anchete internaționale rapide, complete, credibile și fără impedimente", a precizat Casa Albă într-un comunicat.

 

De asemenea,președintele american a prezentat "condoleanțe poporului olandez pentru moartea tragică a cetățenilor olandezi în zborul MH 17 al companiei Malaysia Airlines".

 

CITITI SIObama si Putin au discutat telefonic despre tragedia aviatica din estul Ucrainei

 

În total, 298 de persoane, printre care 154 de pasageri olandezi, se aflau la bordul avionului care zbura pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur și s-a prăbușit joi în estul Ucrainei, a făcut cunoscut vicepreședintele filialei europene a companiei malaeziene, Huib Gorter.

 

Președintele Obama și premierul Rutte "au căzut de acord asupra necesității de a asigura acces imediat la locul accidentului pentru anchetatorii internaționali, cu scopul de a facilita descoperirea resturilor și a desfășura o anchetă minuțioasă", mai adaugă comunicatul.

 

Anterior, liderul administrației de la Washington a discutat la telefon cu președintele ucrainean, Petro Poroșenko, iar cei doi demnitari au subliniat că "toate probele de la locul prăbușirii" trebuie să rămână pe loc până când anchetatorii internaționali "vor fi în măsură să examineze toate aspectele acestei tragedii".

 

Potrivit unor responsabili americani, avionul companiei Malaysia Airlines a fost lovit de o rachetă sol-aer, a cărei origine nu este clară încă.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22