STENOGRAME in DOSARUL MICROSOFT: Dorin Cocos catre Dinu Pescariu, incercind sa ascunda SPAGA: Am vorbit cu ELENA si a zis: FOARTE BINE.

P.c. | 29.10.2014

Pe aceeași temă

Procurorii anticorupţie arată, în referatul cu propunerea de arestare preventivă, cum Dorin Cocoş îi cerea lui Dinu Pescariu să semneze nişte chitanţe antedatate. Mai mult, într-o discuţie care a avut loc în septembrie 2014, Cocoş spune că a vorbit cu o anume Elena. In stenogramele din referatul procurorilor apare si fostul ministru Gabriel Sandu discutind cu o "doamna". Stenogramele su fost publicate de cotidianul Adevarul.

Potrivit interceptărilor de la dosar, într-o discuţie de pe 18 septembrie 2014, Dorin Cocoş i-ar fi cerut lui Dinu Pescariu să semneze chitanţele antedate, chiar dacă ştia că este ilegal.
 

Într-o discuţie, care a avut loc pe 25 septembrie 2014, Dorin Cocoş a vorbit cu Dinu Pescariu căruia i-a spus că a vorbit cu o anume Elena ca i-ar fi zis că e „foarte bine aşa”.

CITESTE REFERATUL COMPLET AL PROCURORILOR

 

Dorin Cocoş: Las-o aşa, că e mai bine aşa. Las-o aşa. Că am vorbit şi cu... cu Elena, şi a zis: Foarte bine.

Dinu Pescariu: Da?

Dorin Cocoş: Da.

 Dinu Pescariu: Bravo!

 Dorin Cocoş: Când.. Am spus... Că am stat şi m-am gândit... Băi, acolo nu scrie că trebuie să-i dau decât după 10 ani. Păi încep să-i dau de mâine. Ce? Hai să fim drepţi. Şi cu asta basta. Şi tu lasă-le acolo!

Dinu Pescariu: Mi-a fost frică să le duc acasă.

Dorin Cocoş: Foarte bine! Eşti nebun? Mai bine să-le încoace!

Dinu Pescariu: Da.

Dorin Cocoş: Lasă-le, dracu'! Ei, uşor, aşa! (...)

 

CITITI SI: Elena Udrea, despre retinerea lui Dorin Cocos: Este un moment dificil pentru mine. Justitia sa afle adevarul

 

Intr-o alta discutie, Dorin Cocos ii spune lui Pescariu, dupa ce mentioneaza o persoane care “Nu poate sa spuna chiar tot”"Ma duc pana la prezidentiale, in p… mea"

 

Cititi stenogramele discutiilor dintre Dorin Cocos si Dinu Pescariu:

 

Dorin Cocoş: Pot să fac asta. Da, măi, cap sec! Eu n-am nicio problemă. Eu am vorbit şi cu Marian Nazat. Am vorbit şi cu mai mulţi avocaţi. Dar ala nu recunoştea.

Dinu Pescariu: Ţi-am zis că am vorbit cu el. Dar Rareş...?

Dorin Cocoş: Are şi el (...). Nu se poate să spună chiar tot.

Dinu Pescariu: Ce să zică?

Dorin Cocoş: Păi cum ce să zică? Ăsta mi-a zis cu teamă, Marian. Şi zic: Măi, dacă ţi-a dat din conturile unui om care (...?)

Dinu Pescariu: Nu contează. Dar de ce? Să zică el (...?)

Dorin Cocoş: Mă duc până la prezidenţiale, în p... mea.

Dinu Pescariu: Zice...Asta e chiar pe faţă.

Dorin Cocoş: Şi zic: Stai aşa domnule, ala, că ţi le dau ţie. Şi el mi-a zis: Nu. Dacă mi le dau alţii?...

Dinu Pescariu: (...?)

Dorin Cocoş: Nu, te cred, dar din contul tău. Tu mi-i dai mie din cont şi-i spun care e problema. Păi hai să ne vedem într-o zi. Ia-ţi un avocat care ai încredere în el.
 

Cititi stenogramele discutiilor lui  Gabriel Sandu

 

Într-o discuţie a fostului ministru Gabriel Sandu cu o persoană neidentificată, care a avut loc pe 29 septembrie 2014, acesta cere ca fiecare să îşi asume partea lui de vină.
 

Gabriel Sandu: Deci, voi, în momentul ăsta, orice ar fi, trebuie să aveţi un venit, indiferent ce-ar fi. Că mor, că trăiesc, că mă duc în morţii mamii, voi trebuie să rămâneţi pe picioare, ca să poa' să trăiască şi ăla liniştit (oftează). Şi aşa e şi ăla agitat. I-am spus, ca să nu cumva să afle sau să se întâmple ceva, dar  n-aveam cum să nu îi spun că altfel se speria de leşina. Nu ştiu, o să mă gândesc... să fac şi cât fac, dar nici să mă duc ca mielul la tăiere, n-accept chestia asta, cu orice consecinţe! Fiecare să îşi ia partea lui de vină. Şi mă jur în faţa ta că nu am nicio vină, niciuna! E doar că la momentul oportun le-am dat picioare în gură şi n-am vrut să fac ce au zis ei. Iar acum, vor să mă scoată pe mine ţap ispăşitor. Mă jur că nu am nicio vină! Îti dai seama că am avut creierii acasă şi am ştiut... agenţi acoperiţi, vai de p... mea. Dar îşi dai seama că or să rupă toată alea din context, or să facă... le asamblează ei în aşa fel încât să refabrice dosare. Aia este! Hai să o luăm din aproape în aproape, n-o să pot să mă văd joi cu Silviu, că am câteva probleme, dar săptămâna viitoare mă văd cu el, eventual îi dai mail-ul şi... mail-ul ăla pe care transmiţi tu facturile, să facă şi prima factură şi gata! Ai auzit?
 

Pe 1 octombrie 2014, fostul ministru Gabriel Sandu vorbeşte cu o doamnă, rămasă neidentificată, şi vorbeşte de alţi foşti miniştri care ar avea protecţie din partea partidelor lor.
 

Doamna: Măi, nu, nu, deci, priveşte lucrurile altfel, deci, priveşte-le pozitiv.

Gabriel Sandu: A, nu, nu, nu, asculta-mă ce-ţi spun. Că eu sunt realist, înţelegi. Adică, chestia asta că a vorbti cineva cu cineva, ca să forţeze pe altcineva şi cineva care nu mă cunoaşte a făcut nu ştiu ce cu altcineva de care a auzit, adică asta e o.... un c... înţelegi? Sau c... ăla că eu am refuzat să plătesc şi ăla m-a plătit că n-am plătit. Adică, astea sunt nişte aberaţii grosolane, înţelegi?

Doamna:: Da, da' mediatizarea asta nu este ok, îţi dai seama că sunt ăştia pe tine cu ochii ca pe butelie de ceva timp, aşa, şi la un moment dat tot caută, scormoneşte şi găseşte un c...

Gabriel Sandu: Da, da, da. 

DoamnaSingura, ţi-am zis, singura putere şi ce-a mai mare putere, şi nu ţine nici de ei şi aşa, e Doamne-Doamne, care poate schimba lucrurile cum nici ei nu-şi pot imagina. 

Gabriel Sandu: Ştii ce se întâmplă, după părerea mea, au făcut o singură greşeală, au exagerat total, au exagerat şi mai e şi altă treabă, a început să ne facă doar pe unii vinovaţii de serviciu. Înţelegi, că dacă observi, sun eu şi... pe Funeriu, dacă are protecţie de la PMP, şi pe Vreme.... au şi eu acolo un abuz în serviciu când, în fond, ei au făcut toată porcăria asta, deci de la ei a pornit tot, înţelegi, iar ăla care e cel mai belea sun eu

Doamna:: Da...
 

Cititi stenogremale discutiilor lui Dumitru Nicolae (Niro)

 

Conform procurorilor, Dumitru Nicolae ar fi încercat să îi împiedice pe anchetatori să pună sechestru pe bunurile şi conturile sale. El ar fi făcut presiuni prin încetarea unor contracte de sponsorizare şi a încercat să înstrăineze unele bunuri. Relevantă, spun magistraţii, este o convorbiri care a avut loc pe 11 septembrie 2014, dintre Niro şi o persoană neidentificată, dar denumită de procurori în stenograme „domnul ambasador”.


Niro: Alo?

Domnul ambasador: Cu respect, domnu' Nicu! Domnu' Nicu, mâine ar i fost întrevederea, întâlnirea cu Dungaciu.

Niro: Nu mai, nu mai.

Domnul ambasador: O anulez, da?

Niro: Anulaţi-o, spuneţi-i că numai, şi nici nu mai sprijinim Fundaţia Marea Neagră.

Domnul ambasador: OOO!

Niro: Da! De luni o să tai toate contractele pe care le am, cu tot ce înseamnă ONG-uri şi tot!

Domnul ambasador: Am înţeles

Niro: Bun, domnu' ambasador. Ne auzim.

Domnul ambasador: Vă îmbrăţişez cu drag. Niro: Hai!

 

În aceeaşi zi, Niro a mai purtat o discuţie cu o femeie , Cleo, cu care pregăteşte cedarea acţiunilor sale, prin donaţie, către copiii săi.

 

Cleo: Alo?

Niro: Bună, Cleo!

Cleo: Bună.

Niro: Auzi, vorbeşte tu cu, cum o cheamă? Cu notăriţa.

Cleo: Da

Niro: Dacă e, luni să-mi pregătiţi şi mie documente în care să dau acţiunile donaţie la copiii mei.

Cleo: Aha! Toate!

Niro: Da? Toate, da! Da?

Cleo: Da'

Niro: Ce?

Cleo: Bine. Dar astea se anulează oricând.

Niro: La ce mod?

Cleo: La modul că, dacă să spunem, ai vreodată nişte creanţe în următorii trei ani, să zicem, ai datorii, îţi anulează donaţia.

Niro: Nu! Nu! Indiferent dacă am datorii, datoriile dacă sunt plătite nu se anulează donaţia.

Cleo: Dacă sunt plătite! Dacă nu sunt plătite...

Niro: Păi, normal!

Cleo: Nu! Dacă ai datorii neplătite, aşa.

Niro: Dacă ai datorii neplătite. Moment, n-o să avem datorii neplătite.

Cleo: Nu, nu, nu!

Niro: N-au fost niciodată.

Cleo: Eu am avut datoria să îţi spun în ce siuaţie, atâta, nu m-am gândit...da.

Niro: Îhî, îhî, îhî. Bine

Cleo: Ele pot fi şi vândute şi atuncea cu preţ, că ele se vând la valoare nominală. Adică, cât e un 1,7 miliarde, nu, nu costă mult

Niro: Ă, pregătiţi variantele şi, dacă este, eu mâine sunt o să ajung în Bucureşti, că sunt în Câmpina.

Cleo: Aşa.

Niro: Şi să pregătiţi să vedem care e...

Cleo: Am înţeles. Ne gândim.

Conform procurorilor, Dumitru Nicolae, zis Niro, ar fi încercat să îi împiedice pe anchetatori să pună sechestru pe bunurile şi conturile sale. El ar fi făcut presiuni prin încetarea unor contracte de sponsorizare şi a încercat să înstrăineze unele bunuri. Relevantă, spun magistraţii, este o convorbiri care a avut loc pe 11 septembrie 201, dintre Niro şi o persoană neidentificată, dar denumită de procurori în stenograme „domnul ambasador”. Niro: Alo? Domnul ambasador: Cu respect, domnu' Nicu! Domnu' Nicu, mâine ar i fost întrevederea, întâlnirea cu Dungaciu. Niro: Nu mai, nu mai. Domnul ambasador: O anulez, da? Niro: Anulaţi-o, spuneţi-i că numai, şi nici nu mai sprijinim Fundaţia Marea Neagră. Domnul ambasador: OOO! Niro: Da! De luni o să tai toate contractele pe care le am, cu tot ce înseamnă ONG-uri şi tot! Domnul ambasador: Am înţeles Niro: Bun, domnu' ambasador. Ne auzim. Domnul ambasador: Vă îmbrăţişez cu drag. Niro: Hai! Niro: „Să-mi pregătiţi documente în care să dau acţiunile donaţie la copiii mei”. În aceeaşi zi, Niro a mai purtat o discuţie cu o femeie , Cleo, cu care pregăteşte cedarea acţiunilor sale, prin donaţie, către copiii săi. Cleo: Alo? Niro: Bună, Cleo! Cleo: Bună. Niro: Auzi, vorbeşte tu cu, cum o cheamă? Cu notăriţa. Cleo: Da Niro: Dacă e, luni să-mi pregătiţi şi mie documente în care să dau acţiunile donaţie la copiii mei. Cleo: Aha! Toate! Niro: Da? Toate, da! Da? Cleo: Da' Niro: Ce? Cleo: Bine. Dar astea se anulează oricând. Niro: La ce mod? Cleo: La modul că, dacă să spunem, ai vreodată nişte creanţe în următorii trei ani, să zicem, ai datorii, îţi anulează donaţia. Niro: Nu! Nu! Indiferent dacă am datorii, datoriile dacă sunt plătite nu se anulează donaţia. Cleo: Dacă sunt plătite! Dacă nu sunt plătite... Niro: Păi, normal! Cleo: Nu! Dacă ai datorii neplătite, aşa. Niro: Dacă ai datorii neplătite. Moment, n-o să avem datorii neplătite. Cleo: Nu, nu, nu! Niro: N-au fost niciodată. Cleo: Eu am avut datoria să îţi spun în ce siuaţie, atâta, nu m-am gândit...da. Niro: Îhî, îhî, îhî. Bine Cleo: Ele pot fi şi vândute şi atuncea cu preţ, că ele se vând la valoare nominală. Adică, cât e un 1,7 miliarde, nu, nu costă mult Niro: Ă, pregătiţi variantele şi, dacă este, eu mâine sunt o să ajung în Bucureşti, că sunt în Câmpina. Cleo: Aşa. Niro: Şi să pregătiţi să vedem care e... Cleo: Am înţeles. Ne gândim.

Citeste mai mult: adev.ro/ne7d8mV
Conform procurorilor, Dumitru Nicolae, zis Niro, ar fi încercat să îi împiedice pe anchetatori să pună sechestru pe bunurile şi conturile sale. El ar fi făcut presiuni prin încetarea unor contracte de sponsorizare şi a încercat să înstrăineze unele bunuri. Relevantă, spun magistraţii, este o convorbiri care a avut loc pe 11 septembrie 201, dintre Niro şi o persoană neidentificată, dar denumită de procurori în stenograme „domnul ambasador”. Niro: Alo? Domnul ambasador: Cu respect, domnu' Nicu! Domnu' Nicu, mâine ar i fost întrevederea, întâlnirea cu Dungaciu. Niro: Nu mai, nu mai. Domnul ambasador: O anulez, da? Niro: Anulaţi-o, spuneţi-i că numai, şi nici nu mai sprijinim Fundaţia Marea Neagră. Domnul ambasador: OOO! Niro: Da! De luni o să tai toate contractele pe care le am, cu tot ce înseamnă ONG-uri şi tot! Domnul ambasador: Am înţeles Niro: Bun, domnu' ambasador. Ne auzim. Domnul ambasador: Vă îmbrăţişez cu drag. Niro: Hai! Niro: „Să-mi pregătiţi documente în care să dau acţiunile donaţie la copiii mei”. În aceeaşi zi, Niro a mai purtat o discuţie cu o femeie , Cleo, cu care pregăteşte cedarea acţiunilor sale, prin donaţie, către copiii săi. Cleo: Alo? Niro: Bună, Cleo! Cleo: Bună. Niro: Auzi, vorbeşte tu cu, cum o cheamă? Cu notăriţa. Cleo: Da Niro: Dacă e, luni să-mi pregătiţi şi mie documente în care să dau acţiunile donaţie la copiii mei. Cleo: Aha! Toate! Niro: Da? Toate, da! Da? Cleo: Da' Niro: Ce? Cleo: Bine. Dar astea se anulează oricând. Niro: La ce mod? Cleo: La modul că, dacă să spunem, ai vreodată nişte creanţe în următorii trei ani, să zicem, ai datorii, îţi anulează donaţia. Niro: Nu! Nu! Indiferent dacă am datorii, datoriile dacă sunt plătite nu se anulează donaţia. Cleo: Dacă sunt plătite! Dacă nu sunt plătite... Niro: Păi, normal! Cleo: Nu! Dacă ai datorii neplătite, aşa. Niro: Dacă ai datorii neplătite. Moment, n-o să avem datorii neplătite. Cleo: Nu, nu, nu! Niro: N-au fost niciodată. Cleo: Eu am avut datoria să îţi spun în ce siuaţie, atâta, nu m-am gândit...da. Niro: Îhî, îhî, îhî. Bine Cleo: Ele pot fi şi vândute şi atuncea cu preţ, că ele se vând la valoare nominală. Adică, cât e un 1,7 miliarde, nu, nu costă mult Niro: Ă, pregătiţi variantele şi, dacă este, eu mâine sunt o să ajung în Bucureşti, că sunt în Câmpina. Cleo: Aşa. Niro: Şi să pregătiţi să vedem care e... Cleo: Am înţeles. Ne gândim.

Citeste mai mult: adev.ro/ne7d8m
Conform procurorilor, Dumitru Nicolae, zis Niro, ar fi încercat să îi împiedice pe anchetatori să pună sechestru pe bunurile şi conturile sale. El ar fi făcut presiuni prin încetarea unor contracte de sponsorizare şi a încercat să înstrăineze unele bunuri. Relevantă, spun magistraţii, este o convorbiri care a avut loc pe 11 septembrie 201, dintre Niro şi o persoană neidentificată, dar denumită de procurori în stenograme „domnul ambasador”. Niro: Alo? Domnul ambasador: Cu respect, domnu' Nicu! Domnu' Nicu, mâine ar i fost întrevederea, întâlnirea cu Dungaciu. Niro: Nu mai, nu mai. Domnul ambasador: O anulez, da? Niro: Anulaţi-o, spuneţi-i că numai, şi nici nu mai sprijinim Fundaţia Marea Neagră. Domnul ambasador: OOO! Niro: Da! De luni o să tai toate contractele pe care le am, cu tot ce înseamnă ONG-uri şi tot! Domnul ambasador: Am înţeles Niro: Bun, domnu' ambasador. Ne auzim. Domnul ambasador: Vă îmbrăţişez cu drag. Niro: Hai! Niro: „Să-mi pregătiţi documente în care să dau acţiunile donaţie la copiii mei”. În aceeaşi zi, Niro a mai purtat o discuţie cu o femeie , Cleo, cu care pregăteşte cedarea acţiunilor sale, prin donaţie, către copiii săi. Cleo: Alo? Niro: Bună, Cleo! Cleo: Bună. Niro: Auzi, vorbeşte tu cu, cum o cheamă? Cu notăriţa. Cleo: Da Niro: Dacă e, luni să-mi pregătiţi şi mie documente în care să dau acţiunile donaţie la copiii mei. Cleo: Aha! Toate! Niro: Da? Toate, da! Da? Cleo: Da' Niro: Ce? Cleo: Bine. Dar astea se anulează oricând. Niro: La ce mod? Cleo: La modul că, dacă să spunem, ai vreodată nişte creanţe în următorii trei ani, să zicem, ai datorii, îţi anulează donaţia. Niro: Nu! Nu! Indiferent dacă am datorii, datoriile dacă sunt plătite nu se anulează donaţia. Cleo: Dacă sunt plătite! Dacă nu sunt plătite... Niro: Păi, normal! Cleo: Nu! Dacă ai datorii neplătite, aşa. Niro: Dacă ai datorii neplătite. Moment, n-o să avem datorii neplătite. Cleo: Nu, nu, nu! Niro: N-au fost niciodată. Cleo: Eu am avut datoria să îţi spun în ce siuaţie, atâta, nu m-am gândit...da. Niro: Îhî, îhî, îhî. Bine Cleo: Ele pot fi şi vândute şi atuncea cu preţ, că ele se vând la valoare nominală. Adică, cât e un 1,7 miliarde, nu, nu costă mult Niro: Ă, pregătiţi variantele şi, dacă este, eu mâine sunt o să ajung în Bucureşti, că sunt în Câmpina. Cleo: Aşa. Niro: Şi să pregătiţi să vedem care e... Cleo: Am înţeles. Ne gândim.

Citeste mai mult: adev.ro/ne7d8m
Conform procurorilor, Dumitru Nicolae, zis Niro, ar fi încercat să îi împiedice pe anchetatori să pună sechestru pe bunurile şi conturile sale. El ar fi făcut presiuni prin încetarea unor contracte de sponsorizare şi a încercat să înstrăineze unele bunuri. Relevantă, spun magistraţii, este o convorbiri care a avut loc pe 11 septembrie 201, dintre Niro şi o persoană neidentificată, dar denumită de procurori în stenograme „domnul ambasador”. Niro: Alo? Domnul ambasador: Cu respect, domnu' Nicu! Domnu' Nicu, mâine ar i fost întrevederea, întâlnirea cu Dungaciu. Niro: Nu mai, nu mai. Domnul ambasador: O anulez, da? Niro: Anulaţi-o, spuneţi-i că numai, şi nici nu mai sprijinim Fundaţia Marea Neagră. Domnul ambasador: OOO! Niro: Da! De luni o să tai toate contractele pe care le am, cu tot ce înseamnă ONG-uri şi tot! Domnul ambasador: Am înţeles Niro: Bun, domnu' ambasador. Ne auzim. Domnul ambasador: Vă îmbrăţişez cu drag. Niro: Hai! Niro: „Să-mi pregătiţi documente în care să dau acţiunile donaţie la copiii mei”. În aceeaşi zi, Niro a mai purtat o discuţie cu o femeie , Cleo, cu care pregăteşte cedarea acţiunilor sale, prin donaţie, către copiii săi. Cleo: Alo? Niro: Bună, Cleo! Cleo: Bună. Niro: Auzi, vorbeşte tu cu, cum o cheamă? Cu notăriţa. Cleo: Da Niro: Dacă e, luni să-mi pregătiţi şi mie documente în care să dau acţiunile donaţie la copiii mei. Cleo: Aha! Toate! Niro: Da? Toate, da! Da? Cleo: Da' Niro: Ce? Cleo: Bine. Dar astea se anulează oricând. Niro: La ce mod? Cleo: La modul că, dacă să spunem, ai vreodată nişte creanţe în următorii trei ani, să zicem, ai datorii, îţi anulează donaţia. Niro: Nu! Nu! Indiferent dacă am datorii, datoriile dacă sunt plătite nu se anulează donaţia. Cleo: Dacă sunt plătite! Dacă nu sunt plătite... Niro: Păi, normal! Cleo: Nu! Dacă ai datorii neplătite, aşa. Niro: Dacă ai datorii neplătite. Moment, n-o să avem datorii neplătite. Cleo: Nu, nu, nu! Niro: N-au fost niciodată. Cleo: Eu am avut datoria să îţi spun în ce siuaţie, atâta, nu m-am gândit...da. Niro: Îhî, îhî, îhî. Bine Cleo: Ele pot fi şi vândute şi atuncea cu preţ, că ele se vând la valoare nominală. Adică, cât e un 1,7 miliarde, nu, nu costă mult Niro: Ă, pregătiţi variantele şi, dacă este, eu mâine sunt o să ajung în Bucureşti, că sunt în Câmpina. Cleo: Aşa. Niro: Şi să pregătiţi să vedem care e... Cleo: Am înţeles. Ne gândim.

Citeste mai mult: adev.ro/ne7d8m
TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22