Social-democratii boicoteaza votul de marti privind numirea lui Mihai Razvan Ungureanu la sefia SIE

T.d. | 29.06.2015

Pe aceeași temă

Social-democratii au decis sa boicoteze sedinta de marti a Parlamentului, cand va fi supusa la vot numirea lui Mihai Razvan Ungureanu la sefia Serviciului de Informatii Externe.

Potrivit presedintelui interimar al PSD, Rovana Plumb, parlamentarii formatiunii nu vor fi prezenti la votul de marti din Legislativ.

"Nu susținem nominalizarea făcut de președinte și nu vom participa la vot", a declarat Plumb, citata de Ziare.com

Sefa interimara a social-democratilor a vorbit de o decizie prin consens, in acest context.

Si presedintele Camerei Deputatilor, pesedistul Valeriu Zgonea, a aratat cu privire la boicotul de marti ca a fost o decizie a partidului, “indiferent daca ne convine sau nu. Partidul isi mentine punctul de vedere asupra numirii lui Ungureanu”, potrivit Romania Libera.

Klaus Iohannis l-a nominalizat pe Mihai Razvan Ungureanu director al SIE, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale facut public acum cateva zile. Iohannis i-a instiintat, printr-o scrisoare oficiala, pe presedintii celor doua Camere ale Parlamentului despre aceasta nominalizare, urmand ca Parlamentul sa adopte o hotarare in acest sens.

De altfel, social-democratii s-au propuntat inca de la aflarea nominalizarii pentru sefia SIE impotriva lui MRU.

"Va fi discutată şi analizată această propunere şi va fi o decizie politică în urma Biroului Permanent. (...) Din consultările pe care le-am avut cu colegii mei şi din poziţiile exprimate se conturează această decizie de a vota împotrivă", spunea Rovana Plumb, joi, in context.

Ea reproseaza faptul ca presedintele Iohannis nu s-a consultat cu nimeni in ce priveste nominalizarea la SIE.

"Cel de-al treilea punct pe care mi-l exprim este acela că Mihai-Răzvan Ungureanu este un simbol al PDL-ismului şi ştiţi foarte bine că, în 2012, cei care eram atunci în Parlamentul României am votat pentru a trece moţiunea de cenzură împotriva Guvernului condus atunci de Mihai-Răzvan Ungureanu", a mai spus Plumb. Ea ii tine locul lui Victor Ponta la sefia PSD pana cand premierul se intoarce in tara.

In plus, se pare ca nominalizarea pentru sefia SIE divide Coalitia de guvernare.

Președintele UNPR, premierul interimar Gabriel Oprea, a declarat tranșant miercuri seară că susține propunerea președintelui Klaus Iohannis cu privire la numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcția de șef al SIE.

"Îl cunosc pe domnul Ungureanu, am lucrat cu dumnealui. (...) Strategic, în desemnarea șefului SIE îl susțin pe șeful statului cu privire la numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu", a precizat Gabriel Oprea, la Antena 3.

Plenul Parlamentului se reuneste marti, la ora 17:00, pentru a vota in privinta numirii lui Mihai Razvan Ungureanu la conducerea SIE. Comisia de control SIE va da intre timp avizul necesar procedural.

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22