Reprezentantul Moscovei la NATO: Extinderea Aliantei Nord Atlantice spre Rusia echivaleaza cu destabilizarea situatiei si cu o cursa a inarmarii

T.d. | 15.05.2015

Pe aceeași temă

Reprezentantul permanent al Rusiei la NATO, Aleksandr Grusko, anunta o intarire a prezentei militare rusesti in Peninsula Crimeea. Kremlinul motiveaza decizia ca urmare a actiunilor Aliantei Nord Atlantice in apropierea granitelor rusesti.

Oficialul rus a subliniat, de asemenea, ca prezenta capacitatilor nucleare americane in Europa constituie un factor destabilizator. Grusko a mai aratat ca retragerea armelor nucleare ale SUA din Europa reprezinta o conditie necesara pentru mentinerea stabilitatii strategice in regiune, dar si pentru continuarea dezarmarii nucleare, potrivit TASS si RIA Novosti, citate de Agerpres.

Moscova isi va intari capacitatile militare din Crimeea – anexata acum un an de la Ucraina – ca urmare a actiunilor NATO in proximitatea Federatiei Ruse.

Potrivit lui Aleksandr Grusko, “ceea ce face Rusia corespunde in totalitate tuturor obligatiilor internationale. Nu incalcam nimic. Nu exista interdictii asupra faptului ca noi putem sa amplasam acolo (in Crimeea – n.r.) anumite tipuri de arme”.

Declaratiile oficialului rus au fost facute in cadrul conferintei Moscova-Bruxelles.

Decizia Kremlinului de a intari prezenta militara in peninsula de la Marea Neagra are loc “dat fiind ca tarile din NATO isi sporesc activitatea si isi amplaseaza noi capacitati in apropierea imediata a granitelor ruse”.

Extinderea Aliantei Nord Atlantice in directia Rusiei, mai arata Grusko, echivaleaza cu o “destabilizare serioasa a situatiei si cu o cursa a inarmarii”.

Procesul de extindere a NATO in orice directie, in primul rand in directia Rusiei, constituie o schimbare foarte importanta, care are extrem de serioase si negative consecinte politice, consecinte militare, si cei care incearca sa eludeze acest lucru comit o mare greseala, pentru ca in realitate aceasta echivaleaza cu o grava destabilizare a intregii situatii si cu o cursa a inarmarii”, a mai spus oficialul rus.

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22