Reactia Moscovei la alegerea lui Klaus Iohannis in functia de presedinte al Romaniei

T.d. | 20.11.2014

Pe aceeași temă

Moscova a avut, joi, o prima reactie la alegerea lui Klaus Iohannis in functia de presedinte al Romaniei. Kremlinul isi exprima sepranta ca, dupa alegerea noului presedinte al tarii, cele doua state vor inregistra “o schimbare majora” in relatiile bilaterale, potrivit purtatorului de cuvant al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukasevici, informeaza Gandul.

Apelul la dialog vine după pauza cauzată de ''criticile Bucureştiului faţă de politica Moscovei'' legată de conflictul ucrainean, dar şi de alte probleme internaţionale.

''Sperăm că se va ajunge la o schimbare majoră şi se va depăşi pauza provocată de atitudinea pe care au avut-o autorităţile române, criticând poziţia Rusiei nu numai în contextul crizei ucrainene, dar şi al altor probleme internaţionale'', a afirmat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukaşevici, citat de  agenţia de presă rusă TASS.

Diplomatul rus consideră că procentul de peste 54% obţinut în alegeri de Klaus Iohannis demonstrează că acesta se bucură de un sprijin destul de mare din partea electoratului.

''Respectăm această alegere şi sperăm foarte mult că noul preşedinte şi noua componenţă a Guvernului vor promova o politică menită să asigure dezvoltarea în continuare a cooperării noastre bilaterale într-o serie de domenii'', a mai declarat Lukaşevici.

Potrivit acestuia, Rusia ''este întotdeauna deschisă pentru discuţii sincere şi pentru colaborare cu ţările vecine, dacă aceasta este construită pe principii de respect reciproc şi neamestec în afacerile interne''.

CITESTE SI:

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22