Germania il felicita pe Klaus Iohannis pentru castigarea prezidentialelor. Angela Merkel, cancelar: Vom sprijini Romania pe calea reformelor. Joachim Gauck, presedinte: Fiti sigur de sprijinul Germaniei

T.d. | 18.11.2014

Pe aceeași temă

Angela Merkel, cancelarul german, l-a felicitat, marti, pe Klaus Iohannis pentru succesul din alegerile prezidentiale. Merkel l-a asigurat pe noul presedinte ales al Romaniei ca Germania va ramane “un partener de nadejde” al Bucurestiului si a facut apel la aprofundarea relatiilor bilaterale, potrivit Mediafax.

"Vă felicit din toată inima pentru alegerea dumneavoastră în funcţia de preşedinte al României", i-a transmis cancelarul Angela Merkel lui Klaus Iohannis, potrivit unui comunicat publicat, marţi, pe site-ul guvernului german.

Merkel a precizat că relaţiile dintre România şi Germania sunt "foarte bune", la 25 de ani de la încheierea Războiului Rece.

"Vom sprijini România cu sfaturi şi fapte pe calea reformelor importante pentru ţară dumneavoastră şi pentru Uniunea Europeană şi vom rămâne un partener de nădejde. Sunt convinsă că împreună vom putea aprofunda relaţiile noastre bilaterale", a mai transmis Angela Merkel.

Totodată, cancelarul german i-a urat succes preşedintelui ales.
 

Presedintele Germaniei: Fiti sigur de sprijinul Germaniei

Noul presedinte ales al Romaniei, Klaus Iohannis, a fost felicitat pentru victorie si de presedintele Germaniei, Joachim Gauck. Acesta l-a asigurat pe Iohannis de sprijinul statului german, mai ales in ceea ce priveste intarirea statului de drept.

Gauck i-a transmis si un mesaj lui Klaus Iohannis, care a fost postat pe pagina de Internet a Administratiei Prezidentiale din Germania.

Seful de stat german l-a asigurat pe presedintele ales al Romaniei ca cele doua tari vor avea o buna colaborare de acum inainte, mai ales in ceea ce priveste intarirea statului de drept.

"Veti prelua acest mandat intr-o perioada plina de provocari majore atat pentru Europa, cat si pentru tara dvs. Fiti sigur ca Germania va sprijini Romania in implementarea reformelor, mai ales in ceea ce priveste imbunatatirea statului de drept”, transmite Joachim Gauck.

Vom sustine, de asemenea, si viitoarele parteneriate. Am increderea ca vom continua sa dezvoltam relatii de prietenie si o buna cooperare a tarilor noastre, atat in contextul european, cat si la nivel international”, se mai arata in mesajul presedintelui german catre Iohannis.

Klaus Iohannis a castigat alegerile prezidentiale din Romania, cu 54,50% dintre voturi, in timp ce Victor Ponta a obtinut un scor de 45,49%, potrivit datelor Biroului Electoral Central (BEC), publicate luni, dupa numararea voturilor din 99,07% dintre sectii.

Prezenta la vot la alegerile prezidentiale de duminica a fost de 64,10%, adica peste 11,6 milioane de persoane.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22