PSD este nemultumit de prestatia lui Cazanciuc. Senatorul Daniel Savu sustine ca Ponta il va schimba pe ministrul Justitiei saptamana viitoare

M. B. | 09.06.2015

Pe aceeași temă

Senatorul PSD Daniel Savu a declarat la Antena 3 ca liderii partidului l-au criticat dur pe ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, si i-au cerut premierului înlocuirea acestuia.

 

Discuția a avut la ședința de luni a Comitetului Executiv Național extraordinar al PSD, desfășurată la Palatul Parlamentului.

 

 “Toti i-au spus lui Victor Ponta ca nu e in regula Cazanciuc. Eu personal i-am cerut demisia. Si cred ca dupa motiunea de cenzura, premierul o sa-l schimbe pe Cazanciuc”, a declarat senatorul Daniel Savu.

 

Pe de altă parte, realizatorul TV Rareș Bogdan a dezvăluit, tot luni seara, că în aceeași ședință a PSD s-ar fi discutat următoarele mișcări ale majorității guvernamentale, de după ce va fi respinsă moțiunea de cenzură a PNL.

 

Potrivit informațiilor acestuia, social- democrații s-ar pregăti să o schimbe pe Laura Codruța Kovesi, șefa DNA, să comaseze DNA și DIICOT (ceea ce ar însemna, practic, desființarea Direcției Anticorupției) și trecerea legilor amnistiei și grațierii.

 

Cazanciuc, sotul verisoarei lui Ponta, este ministru al Justitiei din aprilie 2013.

 

Sambata, la numai o zi dupa anuntarea urmaririi penale a premierului in dosarul Sova - combinatele energetice Rovinari si Turceni, ministrul Justitiei a declarat ca Ponta nu trebuie sa demisioneze din functie: "Am fost surprins de acuzatiile aduse premierului. Totodata, am constatat ca prim-ministrul s-a prezentat, atunci cand a fost citat, ca oricare alt cetatean, ceea ce arata foarte clar ca in Romania nimeni nu este mai presus de lege", a spus ministrul.

 

Intrebat daca Ponta trebuie sa-si dea demisia, ministrul a raspuns: "Nu, categoric, nu".

 

Luni, ministrul a devenit la fel de vehement ca și liderii PSD și a subscris amenințărilor lansate de Ponta și partid împotriva Opoziției și a cetățenilor care doresc să demonstreze împotriva refuzului lui Ponta de a demisiona.

 

Puțin timp după începerea ședinței CEX a PSD, Cazanciuc a transmis presei un comunicat având antetul partidului, dar venind din partea ministrului justiției:

 

"Ca ministru al justiției mi se pare inadmisibil și contrar practicilor democratice constituționale ca PNL să folosească un act de procedură al unui procuror pentru a cere demiterea unui guvern legitim și a crea instabilitate politică majoră.

Este împotriva tuturor angajamentelor asumate de România cu partenerii săi europeni și transatlantici ca PNL să folosească justiția pentru a-și rezolva incapacitatea de a convinge populația și membrii Parlamentului cu un program politic solid, coerent care să ajute România și nicidecum să o întoarcă acolo unde se afla în anii 2009-2011.

Atrag totodată atenția liderilor PNL că organizarea de manifestări politice ilegale în scopul împiedicării exercitării puterii de către Parlament sau Guvern poate atrage răspunderea penală."

 

Comunicatul a venit imediat după ce Ponta a amenințat PNL –ul că va depune o plângere penală la procurorul general al României, pentru ca cei din Opozitie ar instiga oamenii să iasă în stradă.

 

CITIȚI ȘI: 

VIDEO Premierul Ponta AMENINTA Opozitia cu masuri de FORTA si contra-manifestatii. Ministrul Justitiei: Liberalii pot raspunde penal daca organizeaza manifestari politice ILEGALE

Tariceanu vrea o comisie speciala pentru evaluarea democratiei: Puterea judecatoreasca ataca permanent independenta Parlamentului

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22