Tariceanu vrea o comisie speciala pentru evaluarea democratiei: Puterea judecatoreasca ataca permanent independenta Parlamentului

T.d. | 08.06.2015

Pe aceeași temă

Presedintele Senatului vrea o comisie speciala “pentru evaluarea democratiei” in Romania. Propunerea a fost facuta de Tariceanu, luni, in cadrul Comitetului Executiv al PSD.

"Propunerea mea este sa formam la nivelul Parlamentului o comisie speciala pentru evaluarea democratiei, cu alte cuvinte a statului de drept, care este, dupa o serie de criterii unanim acceptate, indicele la care ne situam cu statul de drept in Romania si cu democratia. Vorbim foarte mult despre aceste lucruri, dar din pacate pare ca acei care vorbesc cunosc destul de putin", a afirmat Tariceanu, potrivit HotNews.

Statul de drept inseamna in primul rand respectarea catorva principii fundamentale pe care este construita democratia”, le-a spus seful Senatului celor prezenti in sedinta CExN a PSD.

"Institutia centrala in orice democratie este Parlamentul, este singura institutie democratica. De echilibrul intre puterile statului - puterea legislativa, puterea executiva si puterea judecatoreasca - depinde buna functionare a statului. Si, din pacate, la noi ceea ce constatam in momentul de fata este un dezechilibru major in detrimentul institutiei democratice, singura dintre cele trei, care este Parlamentul", a spus Tariceanu.

El sustine ca acum independenta si suveranitatea Legislativului sunt contestate

"Puterea judecatoreasca ataca permanent independenta Parlamentului si deciziile pe care le ia. Si toate aceste lucruri trebuie discutate cu responsabilitate", a continuat el.

"Lucrurile acestea trebuie discutate cu toti aceia care sunt factori activi, societate civila, asociatii profesionale si, in acest sens, saptamana viitoare, dupa ce vom trece de motiunea de cenzura, la Senat, ca o continuare a discutiilor pe care le-am avut cu CSM, am propus si cu acordul colegilor mei sa facem si o intalnire cu asociatiile profesionale ale magistratilor, judecatori, procurori si asa mai departe. Tocmai pentru ca vad ca exista serioase preocupari, serioase framantari si as spune, mai mult decat atat, ingrijorari, temeri cu privire la functionarea corecta a justitiei in Romania", a mai declarat presedintele Senatului.

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22