Moscova vede noi amenintari militare si modifica Strategia Nationala de Securitate. Kremlinul acuza NATO si SUA de agresivitate, in timp ce sprijina activ separatistii din estul Ucrainei

T.d. | 06.05.2015

Pe aceeași temă

NATO si SUA devin “tot mai agresive fata de Rusia”, sustine seful Consiliului National de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrusev. Potrivit oficialului rus, Moscova a decis sa modifice Strategia Nationala de Securitate si Doctrina de Securitate Informationala, in contextul “aparitiei unor noi amenintari militare”.

Nikolai Patrusev vorbeste despre situatia “din interiorul si din jurul Ucrainei”, dar si de Primavara Araba, Siria si Irak, ca posibile amenintari la adresa Rusiei, transmite TASS, citata de HotNews.

"SUA si NATO devin tot mai agresive fata de Rusia. Isi consolideaza potentialul ofensiv in vecinatatea granitelor noastre si dezvolta in mod activ un sistem de aparare anti-racheta global", spune Nicolai Patrusev.

Oficialul rus vorbeste despre potentialul ofensiv al scutului anti-racheta al NATO, desi Alianta a explicat in repetate randuri ca instalatia – ce are o component amplasata si in Romania, la Deveselu - are un caracter strict defensiv, fara a avea capacitatea de a ameninta in mod real potentialul ofensiv al Kremlinului.

Seful Consiliului National de Securitate al Rusiei acuza Washingtonul si Alianta Nord Atlantica de faptul ca isi urmaresc scopurile prin “actiuni indirecte” precum proteste populare, organizatii radicale si extremiste.

Retorica rusa este confruntata de opinia regasita in comunitatea euro-atlantica, potrivit careia Moscova se face vinovata de criza din Ucraina – Kremlinul fiind acuzat ca sprijina direct si activ separatistii din estul tarii, dar si ca a anexat Peninsula Crimeea, incalcand toate prevederile dreptului international – si ca sprijina financiar formatiunile extremiste aflate pe val in Europa.

Astfel, un scandal recent are in centru presupusa legatura dintre partidul radical francez Frontul National, condul de Marine Le Pen, si Kremlin. Un grup de hackeri a publicat mii de texte si email-uri ca parte dintr-o corespondenta intre Moscova si formatiunea franceza.

De altfel, site-ul francez de investigatii Mediapart a dezvaluit faptul ca Frontul National a primit finantari de milioane de euro din Federatia Rusa.

CITESTE SI:

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22