Conexiunea Moscovei cu extrema dreapta franceza. Presa din Franta: Hackerii au dezvaluit O CORESPONDENTA intre Kremlin si Frontul National

T.d. | 04.04.2015

Pe aceeași temă

Noi informatii releva legaturile dintre Moscova si formatiunile de extrema aflate pe val in Europa. Un grup de hackeri au publicat mii de texte si email-uri ca parte dintr-o corespondenta intre Kremlin si partidul francez de extrema dreapta Frontul National (FN). Astfel, mesajele postate de hackeri arata sprijinul acordat de Le Pen pentru anexarea ilegala a Peninsulei Crimeea in martie 2014, in contextul conflictului separatist din Ucraina.

Corespondenta este intre "Timur Prokopenko", despre care hackerii spun ca ar fi un oficial de la Kremlin si Kostia, un barbat descris ca fiind "conexiunea ruseasca" ce are acces la Le Pen, potrivit presei internationale, citate de HotNews.

Cei doi discuta pentru a stabili daca Le Pen va sprijini Rusia in Crimeea prin a deveni "un observator" al anexarii.

Potrivit Le Monde, intr-un mesaj de la Prokopenko se vorbeste despre faptul ca "avem mare nevoie de ea, i-am spus sefului ca poti aranja asta cu ea", facand referire la un sprijin din partea Marinei Le Pen pentru referendumul nerecunoscut pe plan international tinut inainte ca Rusia sa anexeze Crimeea. Kostya apoi da asigurari ca Frontul National "va lua o pozitie oficiala privind Crimeea".

Capul de lista al Frontului National in circumscriptia electorala Ile-de-France, Aymeric Chauprade, a fost observator in referendumul din Crimeea in martie 2014, desi partidul a negat ca a participat in calitate de consultant de politica externa. Vorbind despre prezenta sa, Chauprade declara postului rusesc RT ca "eu cred ca referendumul este legitim. Vorbim aici despre istorie pe termen lung. Vorbim despre populatia rusa, despre teritorii ale fostului URSS".

In ferbruarie anul acesta, Le Pen a acordat un interviu saptamanalului polonez Do Rzeczy in care a afirmat ca Franta ar trebui sa recunoasca Crimeea ca parte a Rusiei.

In decembrie ea a dezvaluit ca Frontul Nationala  aprimit un imprumut de 9 milioane de euro de la banca ruseasca "First Czech-Russian Bank", ceea ce a dus la speculatii ca Putin finanteaza intentionat partide radicale europene pentru a destabiliza Europa. Le Pen a raspuns ca bancile franceze refuzasera sa imprumute partidul sau, asa ca a acceptat oferta din Rusia.

Le Pen a vizitat Moscova de mai multe ori anul trecut si s-a intalnit cu vicepremierul Dmitry Rogozin  si alti oficiali de la Kremlin pentru a discuta probleme politice.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22