Monica Macovei: Urgenta este sa aparam DNA, urmeaza vara SUSPENDARII justitiei

M. B.. | 05.06.2015

Pe aceeași temă

Europarlamentarul consideră că este o rușine ca România să aibă un prmeier în funcție acuzat de fapte penale și atenționează că marea grijă trebuie să fie acum apărarea DNA, întrucât “urmează vara suspendării justiției”.

 

Declarațiile au fost făcute într-un interviu acordat RFI.

 

„Este o rusine pentru Romania sa mai stea orice secunda in plus cu un prim-ministru care este acuzat de fapte penale (…). Este si o presiune psihologica asupra justitiei, daca va continua sa fie investigat cu el in functia de prim-ministru”, a declarat europarlamentarul.

 

În opinia sa, atacurile asupra justiției se vor înmulți, intrându-se într-o fază critică: „Grija acum este sa aparam DNA, pentru ca s-a ajuns la un punct foarte sus, iata ca si primul-ministru este chemat la audieri si anchetat si acuzat, asa incat toti politicienii de la cel mai inalt nivel si cu oamenii de afaceri (…) vor incerca sa desfiinteze DNA, fie prin modificarea legii si luarea atributiilor, fie prin modificari care privesc institutia, dar vor fi aceste incercari, categoric. Dupa parerea mea, urmeaza vara suspendarii justitiei”, a mai spus Monica Macovei.

 

DNA a început vineri urmărirea penală a premierului pentru 17 infracțiuni de fals în înscrisuri, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălarea a banilor, și a cerut încuviințarea urmăririi penale pentru 3 infracțiuni de trafic de influență, în dosarul contractelor de consultanță juridică acordată de SCA Șova și Asociații complexurilor energetice Rovinari și Turceni.

 

Citiți și:

Ponta prezinta niste adeverinte care nu demonteaza deloc acuzatiile DNA, asa cum pretinde premierul

Sova: Ar trebui sa-mi faca statuie la Gorj. Angajații CE Oltenia aflati in greva foamei: Sova sa dea inapoi banii luati degeaba de la Rovinari si Turceni

Dosarul lui Dan Sova - Un dosar cu avocati, carbune, management privat la stat si concedieri

VIDEO DNA Premierul Victor Ponta, URMARIT PENAL in dosarul lui Dan Sova

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22