Ponta prezinta niste adeverinte care nu demonteaza deloc acuzatiile DNA, asa cum pretinde premierul

M. B. | 05.06.2015

Pe aceeași temă

 

Victor Ponta neagă acuzațiile aduse de DNA și prezintă pe contul său de Facebook mai multe documente ce ar trebui să demonteze dosarul (în opinia sa),  printre care și o “adeverință“ de la Baroul București în care se precizează că “dl. Av. Victor Viorel Ponta (în prezent fiind trecut pe Tabloul avocaților incompatibili) nu este și nu a fost niciodată asociat în cadrul Societății Civile de Avocați Șova și Asociații”.

 

Ponta a fost însă senior partner la Șova și Asociații, o demonstrează multe documente, între cele două părți existând un contract de conlucrare profesională care s-a suprapus pe perioada în care Șova a derulat afacerile cu Rovinari și Turceni.

 

“La data de 30.08.2007, între SCA Șova și Asociații reprezentată de Șova Dan-Coman și Cabinetul Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel” reprezentat de Ponta Victor-Viorel s-a încheiat o convenție de conlucrare profesională, având ca obiect conlucrarea celor două părți în dosarele de natură penală, de drept penal al afacerilor, precum și în alte cauze în care se va ivi necesitatea. Convenția s-a încheiat pe o perioadă nedeterminată. În convenție s-a prevăzut că pentru lucrările profesionale efectuate în conlucrare, onorariile să fie încasate de societatea de avocați, iar avocatul Ponta Victor-Viorel să primească o sumă fixă de 2.000 euro, pentru care va emite o factură lunară.

Prin act adițional, începând cu luna aprilie 2008, s-a majorat la suma de 3.000 euro/lună onorariul avocatului Ponta Victor-Viorel.

Convenția de conlucrare s-a încheiat în luna decembrie 2008, moment în care Ponta Victor-Viorel a devenit ministru”, se spune în comunicatul DNA referitor la acuzațiile de fals în înscrisuri, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani, care i se aduc premierului.

 

CITIȚI ȘI: Dosarul lui Dan Sova - Un dosar cu avocati, carbune, management privat la stat si concedieri

 

 

Adeverința Baroului ce ar trebui, în opinia premierului, să-l disculpe de parte din acuzații, a fost eliberată în 2009, la câteva luni după ieșirea lui din acest SCA:

 

 

 

În declarația de Interese depusă în anul 2008, Ponta preciza el însuși calitatea de senior partner deținută la SCA Șova și Avocații:

 

De altfel, “achiziționarea” lui Ponta a fost puternic mediatizată la acea vreme, Șova trimițând presei un comunicat:

“Casa de avocatura Sova si Asociatii si-a extins parteneriatul prin alaturarea in cadrul echipei a avocatului Victor Ponta, ca partener senior. Astfel, echipa de parteneri a firmei Sova si Asociatii ajunge la sapte membri, dintre care patru parteneri seniori (Victor Ponta, alaturi de Dan Sova, Roxana Eftimie si Radu Cernov)”, scria la vremea respectiv Bizlawyer.

 

 

"Acest parteneriat aduce impreuna avocati cu experienta semnificativa in profesie, ce se bucura de o recunoastere durabila pentru profesionalismul, performantele si competentele lor, completand in acest fel echipa tanara, performanta si ambitioasa din cadrul casei de avocatura Sova si Asociatii.

Victor Ponta, fost procuror in cadrul Parchetului de pe langa Curtea Suprema de Justitie, doctor in drept penal si conferentiar universitar, este de departe si cel mai bun produs tanar al politicii romanesti de dupa 1989. Stau marturie nu numai alegerea sa ca si castigator al campaniei Zece pentru Romania la categoria Tineri politicieni 2006, ci si urmatoarele superlative pe care le-a avut de-a lungul carierei sale: cel mai tanar procuror, cel mai tanar secretar de stat, cel mai tanar ministru. In ultimii ani, Victor Ponta a intrat in avocatura unde practica acelasi stil nonconformist care ii este caracteristic, implicandu-se in cazuri controversate si complexe. In cadrul echipei de la Sova si Asociatii, in calitate de partener senior, Victor Ponta va coordona toate activitatile ce tin de drept penal, domeniu in care are si o intensa activitate publicistica”, cita din comunicat și advocate.ro.

 

 

Celelalte documente sunt de la complexurile energetice consiliate juridic de Șova, Turceni și Rovinari, și spun că Victor Ponta nu s-a aflat niciodată în relații contractuale cu aceste societăți.

 

CITIȚI ȘI: 

VIDEO DNA Premierul Victor Ponta, URMARIT PENAL in dosarul lui Dan Sova

Sova: Ar trebui sa-mi faca statuie la Gorj. Angajații CE Oltenia aflati in greva foamei: Sova sa dea inapoi banii luati degeaba de la Rovinari si Turceni

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22