Mesajul lui Klaus Iohannis pentru Diaspora din Germania

T.d. | 26.02.2015

Pe aceeași temă

Una dintre prioritatile noii sesiuni parlamentare este votul romanilor din Diaspora, a declarat joi presedintele Klaus Iohannis. Seful statului roman s-a intalnit cu reprezentantii comunitatii romanesti din Germania, la Ambasada Romaniei la Berlin.

"Îmi doresc să avem reguli noi de finanțare a partidelor și campaniilor electorale, mai riguroase și mai transparente. Îmi doresc reguli noi pentru partidele politice, care să încurajeze participarea, să aducă politica mai aproape de cetățean. Dar, mai ales, îmi doresc o lege care să asigure dreptul de vot al cetățenilor din diaspora. Garantarea condițiilor și găsirea unei soluții pentru ca toți românii din Diaspora să își poată exercita dreptul constituțional la vot este o chestiune de principiu. Aceasta este o prioritate a actualei sesiuni parlamentare și voi urmări cu mare atenție mersul lucrurilor în Parlament", a declarat Iohannis, in fata Diasporei romanesti din Germania, potrivit Agerpres.

"Mi-am asumat o politică externă mai creativă, mai transparentă și mai activă, prin care să valorificăm oportunități, să consolidăm relații, să ne facem mai bine auziți în lume. Vreau ca românii, oriunde trăiesc, să fie mândri de modul în care sunt reprezentați în plan extern. Și îmi doresc ca întărirea relațiilor cu celelalte state să aibă consecințe practice pentru orice cetățean", a mai spus Iohannis.

Klaus Iohannis s-a aflat, joi, in vizita oficiala in Germania. Liderul roman s-a intalnit cu presedintele german Joachim Gauck si cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22