Marian Vanghelie a urmarit sa contribuie cu semnaturi la candidatura Elenei Basescu la europarlamentare (motivare instanta). Reactia Elenei Basescu

T.d. | 19.03.2015

Pe aceeași temă

Marian Vanghelie a avut intentia de a contribui la campania electorala pentru europarlamentare a Elenei Basescu. Informatia apare in motivarea Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) la decizia de arestare a primarului Sectorului 5.

”În primăvara anului 2014, inculpatul (Marian Vanghelie - n.r.) i-a cerut (lui Marin Dumitru, denunțător - n.r.) să strângă 10.000 de semnături pentru candidatura la alegerile europarlamentare a Elenei Băsescu, banii necesari acestei activităţi fiind scăzuţi din comisionul ce-i era cerut, exemplificând că despre aceasta cunosc Apreutesei Viorel, Glăvan Costel şi alţi angajaţi, suma plătită pentru cele 9.000 semnături strânse fiind de câte 15 lei/ semnătură”, se menționează în Motivarea Instantei Supreme.

Cu referire la altă sumă plătită cash, Dumitru Marin a relatat că în anul 2012, când fiul inculpatului şi-a serbat majoratul, i-a dat aproximativ 95.000 euro cash.

O altă modalitate de plată a comisionului, susţine suspectul, a reprezentat-o împrejurarea că la cererea inculpatului, el a primit de la Joey Alvaro, organizator de spectacole, suma de 225.000 euro într-un cont al Keres din Emiratele Arabe, suma urmând să i-o dea inculpatului şi îşi aminteşte că a dat vreo 125.000 euro, faptul petrecându-se în februarie 2014,” se mai arata in documentul in cauza, potrivit Evenimentul Zilei.

Milionarul  Dumitru Marin a declarat la DNA, la 7 noiembrie 2014 şi ulterior, că banii îi erau daţi inculpatului Niculae Mircea Sorin, astfel cum impusese inculpatul Vanghelie Marian Daniel, în Piaţa 13 Septembrie, la acel moment dezafectată sau în biroul lui din zona Calea Călăraşilor – Agricultori.
 

Reacţia Elenei Băsescu

Fiica cea mică a fostului preşedinte a făcut o serie de precizări pe pagina sa de Facebook, legate de informaţiile potrivit cărora Marian Vanghelie a primit bani pentru a strânge semnături pentru campania ei electorală.

Referitor la informațiile apărute în presă, conform cărora Marian Vanghelie ar fi strâns semnături pentru candidatura mea la alegerile europarlamentare din 2014, vreau să fac următoarele precizări.

Nu am cerut niciodată nimănui să-mi strângă semnături contra cost, cu atât mai puțin lui Marian Vanghelie sau celorlalți oameni invocați în documentele citate în presă. De altfel, pe aceștia nici măcar nu îi cunosc.

Reamintesc tuturor că nu am candidat la alegerile europarlamentare din 2014.În aceste condiții, invocarea numelui meu este nejustificată”, scrie Elena Basescu, pe Facebook.
 

Vanghelie, arestat preventiv

Marian Vanghelie a fost arestat preventiv vineri seara, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a aprobat cererea procurorilor anticorupție, care îl acuză că a perceput un "comision de 20% din lucrări publice în valoare de 2 miliarde de lei.

Vanghelie este acuzat de procurorii DNA de spalare de bani, luare de mita si abuz in serviciu.

Alaturi de el, in dosar mai sunt cercetati:

NICULAE MIRCEA-SORIN, verisorul lui Vanghelie, asociat și administrator al mai multor societăți comerciale, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:
- complicitate la luare de mită și
- spălare de bani;

MURGOCI ADRIAN (soferul edilului), CIOCAN LAURA (director la Economat Setorul 5) și CIOCAN SORIN cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:

- favorizarea făptuitorului și
- mărturie mincinoasă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit pentru 26 martie data când va judeca contestaţia primarului sectorului 5, Marian Vanghelie, faţă de decizia de arestare preventivă.

CITESTE SI

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22