Marian Vanghelie respinge acuzatiile privind presupuse interventii la oameni de presa sau la presedintele Iohannis

T.d. | 15.03.2015

Pe aceeași temă

Marian Vanghelie face precizari in dosarul de coruptie in care a fost arestat pentru 30 de zile. Primarul Sectorului 5 din Capitala respinge acuzatiile potrivit carora ar fi dat bani “vreunui om de presa” sau ca ar fi incercat sa intervina la presedintele Klaus Iohannis prin Rares Bogdan.

Niciodată nu am dat bani sau alte foloase drept mita, nici eu si nici prin intermediari, unui jurnalist sau vreunui alt om de presa, cu atat mai putin lui Rares Bogdan, un jurnalist pe care il consider un adevarat profesionist si care imi este si amic. Nu as fi periclitat relatia de amicitie si respect pe care o am cu el, in acest fel. Discreditarea acestui om, atât ca jurnalist cat si ca cetatean, de către postul mincinos Romania TV, provine de la faptul ca a fost printre puținii jurnaliști care a ales sa arate adevarul despre Ponta si relația lui mafiota cu Ghita, crezand in noua idee de restartare a Romaniei prin alegerea domnului Klauss Iohannis ca Presedinte al Romaniei”, se arata intr-un mesaj postat pe Facebook.

In acest sens, Vanghelie vorbeste despre “o facatura mizerabila a postului lui Sebastian Ghita”.

Primarul Sectorului 5 isi exprima punctul de vedere si asupra presupusei tentative de trafic de influenta la presedintele Iohannis.

Tot in scopul discreditarii acestui jurnalist si, mergând mai departe, in scopul discreditarii a insusi Presedintelui Romaniei, televiziunea Romania TV a dat pe post o alta informatie trunchiata, prezentata neadevarat (pasaje disparate dintr-o stenograma), prezentand o discutie dintre mine si o doamna pe care o cunosc, si anume ca Rares Bogdan ar fi urmat sa intervina la Presedinte in ceea ce priveste situatia acestei doamne, care imi povestise ca impotriva ei au fost exercitate abuzuri de catre DNA. O cunosc pe aceasta doamna de peste 20 de ani, ca fiind o femeie cinstita si am asigurat-o de tot sprijinul meu, si anume ca incerc sa trimit memoriul ei cu privire la aceste abuzuri catre Presedintele Romaniei, prin intermediul unui consilier de-al dumnealui. Fara legatura cu aceasta, i-am spus doamnei ca il voi ruga pe Rares Bogdan, ca fiind un profesionist al presei cu mare notorietate, dar si amicul meu, sa o ajute pe femeie, mediatizand cazul ei”, mai sustine Marian Vanghelie in mesajul postat de echipa de comunicare pe Facebook.

Reactia vine dupa ce vineri presa a prezentat stenograme din dosarul in care Vanghelie este cercetat, stenograme in care apar numele lui Klaus Iohannis si Rares Bogdan.

De cealalta parte, Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a reactionat si ea privind mentionarea numelor realizatorului TV Rares Bogdan si al presedintelui Klaus Iohannis in stenograme.

DNA precizeaza in acest sens ca mentionarea celor doua nume in stenogramele de la dosarul de coruptie in care Marian Vanghelie a fost arestat pentru 30 de zile este “impusa de dispozitiile legale”.
 

Vanghelie, arestat preventiv

Marian Vanghelie a fost arestat preventiv vineri seara, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a aprobat cererea procurorilor anticorupție, care îl acuză că a perceput un "comision de 20% din lucrări publice în valoare de 2 miliarde de lei.

El riscă să-și încheie cariera de 14 ani în fruntea cartierului cel mai sărac din Capitală, din cauza celei mai mari mite consemnate până acum.

Vanghelie este acuzat de procurorii DNA de spalare de bani, luare de mita si abuz in serviciu.

Alaturi de el, in dosar mai sunt cercetati:

NICULAE MIRCEA-SORIN, verisorul lui Vanghelie, asociat și administrator al mai multor societăți comerciale, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:

- complicitate la luare de mită și
- spălare de bani;

MURGOCI ADRIAN (soferul edilului), CIOCAN LAURA (director la Economat Setorul 5) și CIOCAN SORIN cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:

- favorizarea făptuitorului și
- mărturie mincinoasă.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22