Mandatul lui Stelian Tanase la sefia SRTv este incert. Raportul de activitate al TVR, avizat negativ in Comisii

T.d. | 12.05.2015

Pe aceeași temă

Situatia lui Stelian Tanase la sefia SRTv e incerta, dupa ce raportul de activitate al Televiziunii Publice (TVR) a primit aviz negativ in Comisiile de buget-finante. Daca raportul va fi respins si in plen, conducerea TVR va fi demisa.

La finalul lunii aprilie, Opozitia sustinea ca parlamentarii au dispus analizarea in procedura de urgenta a raportului de activitate a SRTv pe anul 2014, tocmai pentru a grabi destituirea lui Stelian Tanase de la sefia institutiei.

Liberalul Ludovic Orban vorbea la acel moment despre “executia politica” a lui Tanase.

PSD vrea sa faca o executie politica a unui conducator de televiziune, pentru simpla indrazneala a acestui conducator de televiziune de a nu fi sluga lui Victor Ponta si a PSD. Nu ii intereseaza ce se intampla la CNA, rusinea si promiscuitatea in care a ajuns CNA, faptul ca majoritatea membrilor CNA doreste schimbarea din functie a presedintelui CNA Laura Georgescu”, a spus liberalul.

Astazi, Comisiile de buget-finante au dat un aviz negativ asupra raportului, acesta urmand sa mearga in plen, unde un vot de pozitiv sau negativ ar insemna mentinerea lui Tanase in functie, respectiv demiterea sa de la sefia TVR.

Liberalii au plecat din sala de dezbateri, ei acuzand o “executie” politica pe care Puterea i-o pregateste presedintelui-director general al SRTv, potrivit Gandul.

Dupa ce au refacut cvorumul, parlamentarii din Comisiile reunite pentru buget, finante si banci din Camera Deputatilor si Senat au avizat negative contul de executie bugetara pe anul 2014 al Societatii Romane de Televiziune. Votul a fost de 20 “pentru” si doua “abtineri”.

Avizul va fi trimis comisiilor reunite pentru cultura si media din Parlament, acestea urmand sa stabileasca data la care va fi convocata sedinta comuna.

Raportul Televiziunii publice pe anul 2014 scoate in evident problemele financiare severe cu care se confrunta institutia: datorii totate de 700 de milioane de lei (din care 440 milioane catre bugetul de stat), venituri totale de 544,2 milioane de lei, cheltuieli totale de 625,8 milioane de lei si pierderi de 81,5 milioane de lei.

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22