Ludovic Orban: Nu m-a surprins schimbarea contracandidatului pentru sefia PNL. Indiferent de rezultatul de maine, vom continua activitatea. Basescu nu are ce cauta in PNL

P.c. | 18.12.2014

Pe aceeași temă

Ludovic Orban, vicepresedintele PNL, a declarat, miercuri seara, ca nu a fost foarte surprins de iesirea lui Teodor Atanasiu din cursa pentru sefia PNL si de intrarea in competitie a Alinei Gorghiu. Orban a subliniat faptul ca indiferent de rezultatul alegerilor, PNL va fi principalul partener al viitorului presedinte al Romaniei, relateaza ziare.com


Deputatul PNL a vorbit despre retragerea din cursa a lui Teodor Atanasiu, miercuri seara, si inlocuirea sa cu purtatorul de cuvant al liberalilor."Ma asteptam la orice, nu m-a surprins foarte mult. Pentru mine nu reprezinta o surpriza aceasta schimbare a contracandidatului. Am colaborat foarte bine cu Alina Gorghiu, am sustinut-o la congresul la care s-a ales dl Iohannis presedinte, pentru functia de vicepresedinte.

Eu sunt liberal si pe mine competitia nu numai ca nu ma sperie, ci ma stimuleaza. Mie mi se pare ca e un lucru bun, pentru ca oamenii au de ales intre mai multe oferte, ca cei care candideaza pentru o functie sau cealalta trebuie sa devina mai buni, sa prezinte un proiect mai serios si sa stranga legaturile cu baza partidului si asta este democratia. 
(...) Aceasta competitie este normala si fireasca in PNL, e facuta pentru a cimenta PNL. Indiferent de rezultatul de maine, vom continua activitatea in PNL", a spus Ludovic Orban, miercuri seara, intr-o emisiune la Realitatea Tv.

 

"Voteaza BPN, sunt 76 de membri. (...) Am fost, sunt si voi ramane liberal. Am purtat cu mandrie blazonul PNL si am fost alaturi de colegi si la bine si la rau", a mai afirmat deputatul liberal, sustinut la sefia PNL de Crin Antonescu.
 

CITITI SI: UPDATE VIDEO Alina Gorghiu intra in cursa pentru sefia PNL, sustinuta de Klaus Iohannis. Disputa, intre Gorghiu si Ludovic Orban. Teodor Atanasiu: Sa lasam locul unui tanar. Orban: Nu ma retrag din cursa

 

Totodata, vicepresedintele PNL a mentionat ca, daca el va castiga competitia interna, partidul va fi principalul partener al presedintelui Romaniei. De asemenea, Ludovic Orban a mentionat ca a ales sa candideze la presedintia PNL si pentru a contribui la plecarea lui Victor Ponta din fruntea Guvernului. "Victor Ponta cheama intelectualii la reforma PSD? Pai primul pas care trebuie facut este ca Ponta sa plece din fruntea PSD si de la Palatul Victoria. Nu cred ca azi Victor Ponta mai are vreun drept sa ramana in fruntea Guvernului", a mai spus vicepresedintele PNL.
 

Deputatul liberal Alina Gorghiu, purtator de cuvant al liberalilor, si-a anuntat, miercuri seara, candidatura la sefia PNL. In acelasi timp, s-a retras din cursa Teodor Atanasiu.
 

Presedintele ales Klaus Iohannis isi va anunta joi retragerea de la sefia PNL si din calitatea de membru de partid, in cadrul Biroului Permanent National, care urmeaza sa aleaga succesorul sau la conducerea formatiunii, dintre Alina Gorghiu, pe care o sustine fostul primar al Sibiului, si Ludovic Orban.
 

Orban: Basescu nu are ce cauta in PNL, ar trebui sa se retraga din viata publica
 

Totodata, Ludovic Orban a comentat posibilitatea ca presedintele Traian Basescu sa se inscrie in PNL. Intrebat daca acest lucru s-ar putea intampla, el a precizat ca exista un articol in statutul partidului, cu referire directa la Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu, fosti presedinti ai PD, respectiv PNL: "Fostii presedinti ai celor doua partide, care nu sunt actualmente membri ai partidului, nu pot fi primiti in partid decat cu votul din BPN".

"1. Basescu nu are ce cauta in PNL, el si Tariceanu sunt vinovati ca nu a fost constituit marele partid de dreapta in 2006.

Si 2. cred ca va merge la PMP, ca era mare fan, avea tricou. Daca ar avea decenta, ar trebui sa se retraga din viata publica. E momentul sa lase societatea romaneasca sa evolueze liber", a subliniat vicepresedintele PNL.

Nu in ultimul rand, deputatul PNL a mentionat ca isi doreste alegeri parlamentare anticipate, in anul 2015, precizand totodata ca "nu se poate guverna" cu PSD: "Cel tarziu in toamna anului viitor sa aiba loc alegeri anticipate"

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22