UPDATE VIDEO Alina Gorghiu intra in cursa pentru sefia PNL, sustinuta de Klaus Iohannis. Disputa, intre Gorghiu si Ludovic Orban. Teodor Atanasiu: Sa lasam locul unui tanar. Orban: Nu ma retrag din cursa

T.d. | 17.12.2014

Pe aceeași temă

Klaus Iohannis isi pregateste retragerea de la sefia PNL. Noul presedinte ales al Romaniei urmeaza a face un anunt in acest sens, joi. Ulterior vor incepe procedurile pentru alegerea succesorului. Miercuri seara, liderii PNL s-au reunit intr-o sedinta informala, in incercarea de a ajunge la un consens privind un singur candidat, potrivit Ziare.com.

UPDATE: Teodor Atanasiu: "I-am propus si lui Ludovic Orban sa ne retragem si sa lasam locul unui tanar. Alina Gorghiu a fost sufletul campaniei electorale".

UPDATE Ludovic Orban, dupa sedinta PNL: "Nu ma retrag din cursa pentru sefia PNL". Orban sustine ca nimeni nu i-a cerut sa se retraga din cursa.

Klaus Iohannis o sustine pe deputata Alina Gorghiu pentru functia de presedinte PNL. Teodor Atanasiu se retrage din cursa, potrivit stiripesurse. Aceeasi informatie este publica si de Realitatea TV si B1. Astfel, sefia liberalilor ar urma sa fie disputata intre Ludovic Orban si Alina Gorghiu.

Anuntul lui Iohannis a fost facut miercuri seara, in timpul sedintei PNL, potrivit Hotnews.



La sedinta participa si presedintele ales, Klaus Iohannis. In prezent exista doi candidati la sefia PNL, Ludovic Orban si Teodor Atanasiu.

Biroul Politic National (BPN) al PNL a fost convocat oficial joi dimineata, cand Klaus Iohannis isi va anunta retragerea din functia de presedinte al PNL si din calitatea de membru de partid. Ulterior, membrii BPN urmeaza sa aleaga un nou presedinte al vechiului PNL, care sa indeplineasca functia de copresedinte al noului PNL, alaturi de Vasile Blaga.

Solutia unui singur candidat la functia de presedinte al PNL este sustinuta de ambele tabere sub motivul ca acest lucru ar determina mai putina dezbatere publica in privinta confruntarii celor doi si a posibilelor dizidente.l

Orban si-a anuntat convingerea ca Iohannis nu va face o recomandare explicita in privinta succesorului sau, insa Atanasiu se asteapta ca presedintele ales sa aiba un punct de vedere clar in aceasta privinta.

Orban a anuntat ca se bucura de sprijinul a 30 de organizatii PNL care au realizat consultari interne si si-au mandatat sefii sa dea un vot in favoarea lui.

Actualul secretar general al PNL, Marian Petrache, a anuntat in partid ca, daca Ludovic Orban va deveni presedintele PNL, el personal va renunta la functia detinuta, deoarece il sustine pe Atanasiu.

Potrivit unor surse din PNL, nu este exclus ca un al treilea grup din PNL sa se delimiteze de cele doua tabere reprezentate de Orban si Atanasiu pentru a sustine un al treilea candidat. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22