Livia Stanciu, presedintele ICCJ: Votul Deputatilor in cazul Ponta demonstreaza ca legea NU ESTE EGALA pentru toti cetatenii Romaniei

P.c. | 10.06.2015

Pe aceeași temă

Livia Stanciu, presedintele ICCJ, a declarat, miercuri, la sosirea la sediul CSM, ca votul dat de Camera Deputatilor in cazul cererii de incuviintare a inceperii urmaririi penale in cazul premierului Victor Ponta, este o dovada a faptului ca legea nu este egala pentru toti cetatenii Romaniei, relateaza Hotnews.


Intrebata despre declaratia presedintelui Klaus Iohannis, care a catalogat ca ''o zi trista pentru democratie'' votul de marti din Camera Deputatilor, Livia Stanciu a afirmat: ''Ceea ce s-a intamplat in Parlament, din punctul meu de vedere, demonstreaza ca legea nu este egala pentru toti cetatenii Romaniei''
 

Votul dat de parlamentari se va reflecta in raportul MCV

 

Livia Stanciu a declarat marți că respingerea de către parlamentari a cererii DNA de încuvințare a urmăririii penale a lui Victor Ponta în dosarul Șova - combinatele energetice Rovinari și Turceni, se va reflecta ”în mod cert” în viitorul raport MCV.

 

Aderarea  României la Uniunea Europeană a fost acceptată de către statele membre printr-o serie de condiționalități care au fost impuse, în primul rând, sistemului judiciar și am asistam și asistăm la o reformare a sistemului judiciar”, a spus Livia Stanciu, citată de B1 Tv.

 

CITITI SI: Deputatii il SCAPA pe Victor Ponta de urmarirea penala. Au fost 231 voturi pentru RESPINGEREA cererii DNA si 120 voturi impotriva. Presedintele Iohannis: Votul Parlamentului e o dovada de IRESPONSABILITATE si SFIDARE. Ponta trebuie sa DEMISIONEZE

 

Livia Stanciu a respins acuzele premierului Victor Ponta, care sustinea ca acuzarea sa de catre DNA ar fi o urmare a votului din Senat in cazul Sova si a mediatizarii cazului Rarinca.

 

Sefa ICCJ considera afirmatiile premierului simple speculatii: "Din punctul meu de vedere sunt pure speculatii si dumneavoastra si orice om de rand poate sa faca o evaluare a acestor sustineri facute de premier care nu au in spatele lor eventuale probe care sa ii fundamenteze aceasta sustinere", a spus Livia Stanciu, citata de Stiri pe Surse.

 

CITITI SI: Martea neagra, editia de vara: Deputatii au pus pe ordinea de zi cele 22 proiecte de modificare a codurilor penale. Sefii ICCJ si CSM au cerut amanarea discutiilor. Livia Stanciu critica proiectele

 

Horatiu Dumbrava, CSM: Daca este o lovitura de stat, justitia are o problema, daca nu, cei care spun acest lucru au o problema

 

Judecatorul Horatiu Dumbrava, membru CSM, a declarat miercuri, inainte de a intra in sediul Consiliului, ca daca exsita o lovitura de stat, justitia are o problema, daca nu, au o problema cei care sustin acest lucru.

 

Daca este o lovitura de stat, justitia are o problema, daca nu, cei care spun acest lucru au o problema”, a spus Horatiu Dumbrava citat de Hotnews.

 

CITITI SI: Horatius Dumbrava, judecator CSM, scrisoare catre Victor Ponta: Va cer sa renuntati la imunitate si sa modificati Constitutia pentru inlaturarea imunitatii parlamentarilor, asa cum ati promis in 26 ianuarie

 

Judecatorul Horatius Dumbrava i-a cerut premierului Victor Ponta, intr-o scrisoare deschisa, sa renunte la imunitatea sa parlamentara in cazul cererii DNA legate de inceperea urmaririi penale in cazul sau si sa contribuie la modificarea Constitutiei Romaniei, pentru inlaturarea imunitatii parlamentarilor.

 

Plenul Camerei Deputatilor a respins cererea DNA de incuviintare a inceperii urmaririi penale a premierului Victor Ponta, proiectul de hotarare prin care se respingea cererea de urmarire penala fiind adoptat cu 231 voturi pentru si 120 impotriva. Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a dat aviz negativ solicitarii DNA. 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22