Legea minelor, RESPINSA in Camera Deputatilor din cauza voturilor insuficiente

D.g. | 10.12.2013

Pe aceeași temă

Legea minelor nu a fost adoptata din cauza voturilor insuficiente. Au fost doar 160 de voturi pentru, insuficiente ca legea sa treaca. Aceasta dupa ce Camera Deputaţilor aprobase legea pe articole, în forma avizata luni seara de Comisiile de Industrii şi Servicii.  Reamintim ca luni seara, Comisiile de industrii si administratie ale Camerei Deputatilor au adoptat raport favorabil pentru proiectului de lege pentru modificarea si completarea Legii minelor.  Unii deputati au fost nemultumiti de faptul ca au primit raportul Comisiilor chiar in timpul dezbaterii pe articole, informeaza HotNews.ro.

PNL a parasit sedinta din plen inaintea discutiei pe legea minelor, pe care liberalii au anuntat ca nu o sustin.

 

CITITI SI:  Facuta in secret, noua lege USL a minelor e tot cu DEDICATIE pentru Rosia Montana. Se legifereaza ca ECONOMICUL bate MEDIUL. Marti, votul in plen


Comisiile de industrii si administratie ale Camerei Deputatilor au adoptat, luni, raport favorabil pentru proiectului de lege pentru modificarea si completarea Legii minelor. In cadrul acestui proiect a fost acceptat, la propunerea PNL, introducerea unui nou capitol referitor la transparenta in exploatarea resurselor naturale.

Unul dintre amendamente prevede introducerea unei noi litere la articolul 57 al proiectului. Acesta arata ca nerespectarea de catre titularii permiselor si licentelor a obligatiilor prevazute in prezenta lege constituie contraventie daca, potrivit legii penale, nu constituie infractiune si se sanctioneaza cu amenda contraventionala de la 1.000.000 de lei la 5.000.000 lei pentru incalcarea obligatiilor stabilite la Capitolul III1, art. 37 (2), literele p) si r), iar nerespectarea repetata a acestora poate atrage dupa sine si retragerea dreptului de exploatare.

Astfel, fiecare companie care exploateaza resurse naturale trebuie sa publice semestrial pe pagina proprie de internet volumul si costurile de productie si platile efectuate catre stat pentru fiecare proiect derulat. De asemenea, orice companie implicata intr-un proiect de exploatare a resurselor naturale ale statului are obligatia sa publice semestrial, pe pagina proprie de internet, un raport de guvernare corporativa, responsabilitate sociala si protectia mediului, care sa cuprinda si o sectiune cu privire la problemele si riscurile identificate in perioada de raportare si modul de gestionare a acestora. Rapoartele se incarca pe pagina de internet a companiilor la jumatatea si la finalul anului fiscal.

 
TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22