Kovesi (DNA): Inculpatii nu sunt mai destepti decat procurorii. Nimeni nu este intangibil

T.d. | 09.04.2015

Pe aceeași temă

Inculpatii nu sunt mai destepti decat procurorii anticoruptie, a declarat procurorul sef al DNA. Laura Kovesi a mai spus ca unii dintre cei vizat de anchete au o atitudine ciudata, subliniind ca nimeni nu mai poate fi considerat intangibil.

"A fost foarte ciudat in anumite dosare ca, desi cunoasteau ca sunt investigati de DNA au continuat sa faca fapte penale. Ori se credeau intangibili, ori ca sunt mai destepti. Si nu sunt mai destepti decat procurorii DNA si nimeni nu e intangibil", a spus Kovesi, la Digi 24.

Kovesi a vorbit si despre satisfactia pe care i-o da increderea publica in activitatea institutiei.

"Pentru mine e foarte important cand in fiecare dimineata ma duc la birou si in fiecare dimineata gasesc dosare de la cetateni care spun ca nu doresc sa depunem plangere, ci sa va felicitam si sa spunem ,<'bravo procurorilor DNA>", a explicat sefa anticoruptiei, aratand ca “Justitia este in serviciul cetateanului”, potrivit Ziare.com.

Intrebata cum a ajuns procurorul sef al DNA si ce planuri are in viitor, Kovesi a tinut sa precizeze ca nu datoreaza nimanui numirea sa.

"Eu nu sunt emotionala in aceasta functie, e o functie pe care trebuie sa mi-o exercit si o fac rational. Nu sunt aici sa-mi fac prieteni sau sa ma supar (...) Nici sa fiu urata, nici sa fiu iubita. (...) Am fost propusa initial de dna. Macovei si numita de dl. Traian Basescu. Am obtinut si cel de-al doilea mandat, iar in aceasta pozitie ma aflu pentru ca s-a facut o propunere de catre dl. Ponta si am fost numita de Traian Basescu”, a mai spus Kovesi.

Cred ca acest lucru s-a intamplat pentru ca in mandatul de procuror general am avut rezultate foarte bune si am reformat institutia. Nu cred ca mi-a facut nimeni un favor", a conchis sefa DNA.

CITESTE SI:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22