Codruta Kovesi, procuror sef al DNA: Traian Basescu nu are dosar la DNA. Avem nevoie de 50 de noi procurori

P.c. | 08.04.2015

Pe aceeași temă

Laura Codruta Kovesi, sefa DNA, a declarat, intr-un interviu la Radio Romania Actualitati, ca DNA isi va face datoria in continuare in ciuda declaratiilor politicienilor si a acuzelor ca lupta anticoruptie ar lasa tara fara investitori.

 

Kovesi a respins ideea ca lupta anticoruptie sperie investitorii: "Sint foarte multi oameni de afaceri care ne felicita pentru lupta anticoruptie, pentru ca contribuim la transparentizarea mediului de afaceri".
 

Procurorul sef al DNA a precizat ca institutia pe care o conduce isi desfasoara activitatea potrivit legii si ca criticile lui Traian Basescu sunt lipsite de obiect: "Toate activitatea DNA se desfasoara conform legii si sub control judecatoresc", a spus Codruta Kovesi, in replica la afirmatiile fostului presedinte care isi exprimase rezerva fata de numarul mare de arestari facute de procurorii DNA.

 

Intrebata daca fostul presedinte, Traian Basescu, are un dosar deschis la DNA, Kovesi a negat. "Nu exista o actiune deschisa pe numele domnului Basescu", a precizat Codruta Kovesi.
 

Kovesi a mentionat de asemenea faptul ca DNA are nevoie de o suplimentare a numarului de procurori. "Propunerea suplimentarii schemei cu 50 de procurori cred ca este suficienta si ar fi foarte importanta. Nu e vorba de angajari noi, ci de cei deja aflati in Parchetul General", a spus Codruta Kovesi.

 

CITITI SI: Codruta Kovesi, sefa DNA: NU MA INTERESEAZA ce zice Traian Basescu. Nu arestăm persoane doar pe baza unui denunț. Institutia DENUNTATORULUI exista din 1968 si nu a fost inventata in Romania

 

Laura Codruta Kovesi a spus ca in acest moment, in lucru sunt 7.000 de dosare, iar ritmul sustinut al procurorilor din DNA "va continua"."Atata vreme cat sunt persoane care fura din banul public sau care iau mita in exercitarea functiei publice, noi ne vom continua activitatea in acelasi ritm", a spus doamna Kovesi."Ritmul de investigare nu il facem in functie de evenimente politice", a mai declarat ea.

 

Despre relatia DNA- SRI si anchetarea fostilor sefi ai DNA si ANI


Intrebata despre colaborarea DNA cu SRI, Kovesi a spus ca "prefer sa fiu partenera cu institutii ale statului roman decit prietena cu inculpatii".

 

Sefa DNA a spus, legat de colaborarea cu serviciile secrete, ca "peste 90% din dosarele inregistrate la DNA au la baza sesizari de la persoane si institutii, si 5% vin pe autosesizari plecate de la informatii de la serviciile secrete, nu doar SRI".
 

In ceea ce priveste inculparea fostilor sefi ai ANI si DIICOT, Horia Georgescu si Alina Bica, Laura Kovesi a spus ca "nu trebuie culpabilizata o intreaga institutie pentru faptele unui conducator. Raspunderea e personala".
 

Kovesi a respins din nou informatia ca si-ar dori sa candideze pentru postul de presedinte al Romaniei: "nu-mi doresc sa ocup pozitia de presedinte nici in 2016, nici altadata. Anul acesta voi avea vechime de 20 de ani in magistratura. Preocuparea primordiala pentru mine e sa-mi duc la final mandatul, sa fim la fel de eficienti in lupta anticoruptie".

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22