Klaus Iohannis sustine cererea CSM de deconspirare a acoperitilor din Justitie

P.c. | 14.05.2015

Pe aceeași temă

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a declarat ca sustine deconspirarea ofiterilor acoperiti din Justitie pe care CSM a solicitat-o CSAT-ului. Consiliul Superior al Magistraturii a cerut miercuri Consiliului Superior de Aparare al Tarii deconspirarea acoperitilor din justitie, solicitand in acest sens verificarea magistratilor spioni, relateaza ziare.com.


"Personal, nu am cunostinta de existenta unor ofiteri acoperiti prin magistratura, pentru ca este un lucru interzis prin lege. Dar, daca CSM are indicii, este in interesul meu si al Romaniei sa incercam sa lamurim problema", a declarat seful statului, inainte de plecarea spre Italia, unde va efectua o vizita oficiala de trei zile.
 

Decizia CSM a fost luata in sedinta de miercuri, scrie Stiripesurse.ro, care noteaza ca demersul institutiei are ca scop stabilirea daca exista ofiteri acoperiti in randul judecatorilor si procurorilor din Romania, asa cum a fost vehiculat in spatiul public de mai multi politicieni, inclusiv fostul de presedinte Traian Basescu.
 

CITITI SI: VIDEO CSM sesizeaza CSAT pentru verificarea existentei unor ofiteri sub acoperire in randul magistratilor

 

Potrivit sursei citate, in sedinta CSM de miercuri s-a luat in discutie solicitarea facuta de Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR), privind verificarea si eliminarea magistratilor acoperiti.

 

Traian Basescu: Acoperiti din justitie sunt santajabili



Pe 6 aprilie, fostul presedinte Traian Basescu a spus, intr-o emisiune la B1 TV, ca printre problemele pe care le vede in ce priveste Justitia se numara si fostii ofiteri acoperiti din magistratura care, in opinia lui Basescu, sunt santajabili.
 

"O alta problema e legata de fostii ofiteri acoperiti printre magistrati. Pana in 2004, serviciile au considerat, ca de altfel si acesti magistrati, ca pot sa incalce Constitutia din 1991. Destui dintre ei au fost. Ei, acesti oameni, de teama sa nu se afle ca au incalcat Constitutia din 1991, sunt santajabili. (...) Stiti care e motivul pentru care am cerut sa se scoata cele trei milioane de dosare ale fostei Securitati? Pentru ca ele erau folosite de unii din SRI sa santajeze. Ei, cei care au fost acoperiti, functioneaza in continuare", a spus Basescu.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22