Klaus IOHANNIS: Afirmatia ca PDL accepta numele PNL, a fost bazata pe multe DISCUTII formale si informale

P.c. | 30.06.2014

Pe aceeași temă

Dupa ce Klaus Iohannis a declarat la congresul PNL ca noua formatiune rezultata din fuziunea PNL cu PDL se va numi PNL, mai multi democrat-liberali, printre care Catalin Predoiu, Ioan Oltean, Emil Boc, Anca Boagiu, s-au aratat nemultumiti. Liderul PNL Klaus Iohannis a scris apoi, intr-o postare pe Facebook, ca intelege si respecta "sensibilitatea unor colegi din PDL legata de nume si identitate" si ca afirmatia sa ca PDL accepta numele de PNL pentru noul partid a fost o concluzie la care a ajuns "in urma multor discutii formale si informale", relateaza Hotnews.

 

"Cel mai puternic proiect politic al anului 2014 este unificarea dreptei, fuziunea dintre PNL si PDL. Inteleg si respect sensibilitatea unor colegi din PDL legata de nume si identitate. Nu am dorit in niciun fel sa lezez aceasta sensibilitate. Afirmatia ca PDL accepta numele de PNL pentru noul partid a fost concluzia mea, in urma multor discutii formale si informale. Sunt convins ca noi, PNL, impreuna cu PDL, vom realiza acest proiect, redefinind astfel scena politica. Nu cred ca in procesul fuziunii trebuie sa introducem teme conflictuale false. Fuziunea noastra trebuie sa insemne marele partid al dreptei romanesti, o constructie doctrinara si organizatorica solida, capabila sa castige alegeri. Asupra acestor aspecte trebuie sa ne concentram".

 

CITITI SICatalin Predoiu, despre DENUMIREA noului partid PNL anuntata de Iohannis: Este o maniera INCORECTA de discutie, denota LIPSA de RESPECT fata de parteneri

 

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a scris, sambata, pe Facebook, la scurt timp dupa ce Klaus Iohannis a anuntat ca noua formatiune rezultata din fuziune se va numi PNL, ca nu stie ce mandat are liderul PNL sa faca acest anunt, dar pe al lui nu il are.
 

El a mentionat ca "acest lucru trebuia negociat la momentul potrivit in Comisia bipartita de negociere PDL-PNL". "Aceasta maniera de a purta discutiile este incorecta. S-a stabilit ca orice chestiune se va discuta si negocia institutional in comisie. Nu e corect sa aflam de la televizor lucruri care se doresc a ne fi impuse. Regret si dezavuez aceasta maniera care denota lipsa de respect pentru parteneri. Cum spunea Vasile Blaga, "nu vom oferi PDL pe tava", a mai spus Predoiu, in postarea de pe contul de Facebook.

 

CITITI SI: Greii PDL il avertizeaza pe Iohannis. Ioan Oltean: E primul pas spre ESECUL FUZIUNII. Emil Boc: PDL are un blazon de aparat. Cezar Preda: Va avea o problema cu PDL.


Vicepresedintele PDL Ioan Oltean a declarat, sambata, pentru Mediafax ca PDL nu a acceptat ca noul partid care va rezulta din fuziunea cu PNL sa poarte numele PNL, iar in opinia sa afirmatiile facute de Klaus Iohannis sunt "un pas urias spre esecul fuziunii".
 

De asemenea, fostul presedinte al PDL Emil Boc a sustinut ca "nu trebuie sterse cu buretele blazonul si istoria partidului", in conditiile in care conducerea democrat-liberala ar fi acceptat ca noua formatiune rezultata in urma fuziunii PNL - PDL sa se numeasca PNL.
 

CITITI SIAnca Boagiu despre afirmatia lui Iohannis: Antepronuntarea ar putea COMPROMITE constructia de dreapta. Sper ca e o greseala de exprimare

 

Anca Boagiu a declarat ca spera ca afirmatia lui Iohannis sa fie doar “o eroare”, pentru ca altfel s-ar putea compromite proiectul de dreapta.

 

“Sper ca antepronunțarea domnului Klaus Iohannis în privința numelui viitoarei formațiuni politice rezultate din fuziunea PDL – PNL a fost doar o greșeală de exprimare cauzată de emoția sa de proaspăt președinte ales al PNL. Este un gest de minimă politețe ca deciziile importante luate de doi parteneri pe picior de egalitate, care se respectă reciproc, să fie comunicate împreună, de comun acord, cu un mandat clar în spate și să nu lase impresia punerii partenerului în fața faptului împlinit. Niciunul dintre noi nu avem cunoștință să se fi stabilit sau mandatat cineva în ceea ce privește numele viitoarei fuziuni”, a spus Boagiu intr-o postare pe facebook.

 

Duminica, intr-o conferinta de presa, prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a declarat ca pentru democrat-liberali denumirea de PDL este "la fel de valoroasa" ca aceea de PNL si din acest punct incep negocierile cu liberalii, mentionand totodata ca se impune "o resetare" in discutiile cu PNL, in sensul unui limbaj care sa arate respect.

 

Catalin Predoiu a spus ca negocierile dintre PDL si PNL privind fuziunea vor continua luni, dar a aratat ca aceste negocieri "cer o atitudine de respect reciproc".
 

"Negocierile dintre PDL si PNL vor continua, discutiile dintre cele doua comisii de negociere pe tema fuziunii se vor relua maine (luni - n.r.), de la ora 09:00, in Kiseleff. Oficial va comunic ca nu este absolut nimic prestabilit inaintea acestor negocieri. Nu a fost inca stabilit numele partidului, nu este stabilit inca numele candidatului la Presedintia Romaniei din partea celor doua partide", a precizat Predoiu.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22