Anca Boagiu despre afirmatia lui Iohannis: Antepronuntarea ar putea COMPROMITE constructia de dreapta. Sper ca e o greseala de exprimare

Fara Autor | 29.06.2014

Pe aceeași temă

Declaratia lui Klaus Iohannis ca noul partid rezultat din fuziunea PNL-PDL se va numi PNL, a provocat reactii dure din partea liderilor PDL. Anca Boagiu a declarat ca spera ca afirmatia lui Iohannis sa fie doar “o eroare”, pentru ca altfel s-ar putea compromite proiectul de dreapta.

 “Sper ca antepronunțarea domnului Klaus Iohannis în privința numelui viitoarei formațiuni politice rezultate din fuziunea PDL – PNL a fost doar o greșeală de exprimare cauzată de emoția sa de proaspăt președinte ales al PNL. Este un gest de minimă politețe ca deciziile importante luate de doi parteneri pe picior de egalitate, care se respectă reciproc, să fie comunicate împreună, de comun acord, cu un mandat clar în spate și să nu lase impresia punerii partenerului în fața faptului împlinit. Niciunul dintre noi nu avem cunoștință să se fi stabilit sau mandatat cineva în ceea ce privește numele viitoarei fuziuni”, a spus Boagiu intr-o postare pe facebook.

Liderul PDL mai sustine ca intelege ca ar putea fi vorba de un “accident emotional” cauzat de Congresul PNL, dar ca astfel s-ar putea compromite constructia politica la care se negociaza acum.

”Sper că o astfel de eroare de negociere să fie doar un accident emoțional. Trebuie să înțelegem cu toții că o astfel de eroare, sper eu doar de exprimare, poate compromite o construcție politică de mare importanță pentru viitorul țării, o construcție politică dorită atât la nivel național, de românii de centru-dreapta, cât și în Europa, de marea familie politică PPE din care PDL face parte.

În PPE nu se practică astfel de atitudini, principiile și valorile noastre fiind foarte clare. Chiar președintele PPE Joseph Daul, în mesajul pe care l-a trimis PNL cu ocazia acestui Congres, și-a exprimat speranța, dorința și convingerea că PNL va respecta valorile și principiile populare. Nici nu vreau să comentez cum ar putea interpreta colegii mei din PPE această antepronunțare, un gest de lipsă de curtoazie față de principiile PPE”.

CITESTE SI   Greii PDL il avertizeaza pe Iohannis. Ioan Oltean: E primul pas spre ESECUL FUZIUNII. Emil Boc: PDL are un blazon de aparat. Cezar Preda: Va avea o problema cu PDL.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22