ISRAELUL a efectuat prima incursiune TERESTRA in nordul Fasiei GAZA

P.c. | 13.07.2014

Pe aceeași temă

Comandourile navale israeliene au lansat o prima incursiune terestra in nordul Fasiei Gaza, in cursul noptii, a anuntat radioul public israelian duminica dimineata. Este prima operatiune terestra de cand a inceput noul val de violente in regiune. Incursiune a vizat o instalatie de lansare de rachete. Ramura armata a gruparii palestiniene Hamas a confirmat ca unii luptatori palestinieni s-au luptat cu comandourile israeliene, relateaza Ziare.com



Un purtator de cuvant al armatei a aratat ulterior ca patru soldati israelieni au fost usor raniti in aceasta operatiune.


Israelul a efectuat in continuare operatiuni aeriene impotriva unor tinte din Gaza, precum sediul securitatii si statiile de politie. A fost cel mai dur bombardament de la inceperea operatiunii, la 8 iulie.

 

CITITI SIConflict in Fasia Gaza: Israelul a lansat 210 raiduri aeriene in 24 de ore. 194 de rachete, lansate din Fasia Gaza catre sudul Israelului

 

Israelul sustine ca teritoriul sau a fost lovit de aproximativ 90 de rachete trase dinspre Fasia Gaza de catre militantii palestinieni, sambata. Sistemul antiracheta Domul de Otel a interceptat, duminica dimineata, patru rachete deasupra centrului si sudului Israelului.
 

Cel putin 159 de palestinieni au decedat in urma loviturilor aeriene ale Israelului. Printre acestia se numara si 17 membri ai aceleiasi familii, surprinsi de o racheta israeliana in locuinta lor, sambata seara.
 

Consiliul de Securitate al ONU a cerut incetarea focului si discutii pentru reinstaurarea pacii.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22