Inalta Curte a ADMIS recursul in procesul lui IOHANNIS cu ANI in care este acuzat de INCOMPATIBILITATE

Fara Autor | 30.09.2014

Pe aceeași temă

Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis in principiu recursul declansat de ANI in procesul in care Iohannnis este acuzat de incompatibilitate, anunta televiziunile de stiri. Magistratii urmeaza sa stabileasca un alt termen pentru judecarea pe fond a dosarului.

Klaus Iohannis a declarat, luni, că nu crede ca dosarul său de incompatibilitate ii va crea probleme la alegerile prezidentiale, si ca va candida indiferent de ceea ce se va intampla.

Procesul lui Iohannis a ajuns la instanta suprema dupa ce, pe 25 septembrie 2013, Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul ANI prin care s-a constatat ca acesta s-a aflat in stare de incompatibilitate.

ANI a facut recurs, insa dosarul a intarziat foarte mult, ceea ce l-a determinat pe presedintele Agentiei, Horia Georgescu, sa trimita recent conducerii Inaltei Curti de Casatie si Justitie o cerere prin care solicita acestei instante sa stabileasca un prim termen in vederea judecarii urgente a 33 de dosare care au ca obiect incompatibilitatile de tip "RAJA", printre care si cel al lui Iohannis.

In aprilie 2013, Klaus Iohannis a fost declarat in stare de incompatibilitate de ANI, deoarece detine simultan functia de primar al Sibiului si reprezentant al municipalitatii in Adunarea Generala a Actionarilor de la SC Apa Canal SA si SC Piete SA.

"In urma evaluarilor efectuate, s-a constatat faptul ca Klaus Iohannis se afla in stare de incompatibilitate, intrucat detine, simultan, atat functia de primar al municipiului Sibiu, cat si calitatea de reprezentant al municipiului Sibiu in Adunarea Generala a Actionarilor in cadrul SC Apa Canal SA Sibiu (incepand cu 30.04.2009 si pana in prezent) si SC Piete SA (incepand cu 05.08.2010 si pana in prezent), incalcand dispozitiile art. 87 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 161/2003", declara ANI.

În septembrie 2013, Klaus Iohannis a câştigat procesul intentat ANI, după ce Curtea de Apel Alba-Iulia a admis contestaţia acestuia la raportul de evaluare prin care ANI constata că se află în incompatibilitate şi a dispus anularea raportului de evaluare. Decizia a fost contestată de ANI la instanţa supremă.

 

Iohannis, voi candida indiferent de ceea ce se va intimpla

Iohannis a precizat că marţi se va da un termen pentru a judeca această cauză. Probabil că vom afla mâine acest termen. Nu pornesc de la premisa că acest termen va fi înainte de alegeri şi atunci putem să spunem că nu este nicio problemă formală”, a comentat candidatul ACL.

Pot să vă spun că voi candida indiferent ce o să se întâmple. Candidatura mea este depusă, este definitivă şi voi fi pe buletinul de vot. Nu pornesc de la premisa că mâine se va întâmpla ceva deosebit la ICCJ”, a declarat Iohannis, la Adevărul Live.

Klaus Iohannis a ţinut să mai precizeze că el porneşte de la premisa că va câştiga procesul.Nu am cum să pierd, în primă instanţă am câştigat şi încă foarte bine acest proces. Nu există nicio chestiune suplimentară faţă de ce s-a discutat pe fond şi nu există pentru mine niciun motiv să cred că aş putea să pierd acest proces, şi atunci, sigur, dacă ar fi un termen relativ rapid, s-ar judeca, aş câştiga procesul şi ar fi scoasă această chestiune din discuţia publică”, a precizat liderul PNL.

CITESTE SI Alina Gorghiu (PNL): Candidatura lui Iohannis la prezidentiale este una certa

Preşedintele PNL Klaus Iohannis declara că se bucură de faptul că se fixează un termen rapid pentru a rezolva "o temă care e în mod fals folosită" de către contracandidaţii săi la prezidenţiale, el subliniind că orice decizie a justiţiei trebuie respectată."Mă bucur că se doreşte fixarea unui termen rapid pentru a rezolva o temă care este în mod fals folosită de către contracandidaţii mei la alegerile prezidenţiale. Îmi exprim speranţa ca, odată cu clarificarea acestui subiect, campania electorală să nu mai fie viciată prin folosirea unor astfel de atacuri", arăta Klaus Iohannis, într-o declaraţie remisă miercuri agenţiei MEDIAFAX.

Iohannis menţiona că, din respect pentru cei peste două milioane două sute de români şi familiile lor care au ales să îl sprijine în această campanie electorală, semnând pentru candidatura sa, consideră că este nevoie din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de o soluţie cât mai rapidă la această speţă. "Am toată încrederea în justiţia din România, iar orice decizie a justiţiei trebuie respectată. Ca şi până acum, voi răspunde cu promptitudine la orice apel sau solicitare a instanţei de judecată", mai declară Iohannis.

Strie in curs de actualizare

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22