Hotararea Senatului in privinta votului dat in cazul senatorului Dan Sova a fost publicata in Monitorul Oficial

T.d. | 22.04.2015

Pe aceeași temă

Dupa ce a fost redactata de Comisia Juridica din Senat si aprobata miercuri in Biroul Permanent, hotararea in privinta votului dat in cazul Dan Sova a fost publicata in Monitorul Oficial.

Curtea Constitutionala a obligat Senatul sa redacteze o hotarare privind votul dat in cazul Dan Sova.

Articolul hotararii prevede ca se “constata ca nu au fost intrunite conditiile cerute de art. 24 alin. (4) din Legea nr.96/2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor si de art. 173 din Regulamentul Senatului, pentru a incuviinta retinerea si arestarea preventiva” a senatorilor Dan Sova, potrivit Romania Libera.

Tot miercuri, presedintele Comisiei Juridice, liberalul Catalin Boboc, anunta ca PNL are pregatita contestatia pe care o va depune la Curtea Constitutionala, de indata ce hotararea Senatului in cazul Sova va fi publicata in Monitorul Oficial.

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a spus miercuri ca isi va pune semnatura pe hotarare. Marti, Tariceanu spunea ca in Biroul Permanent al Senatului s-a decis insarcinarea Comisiei Juridice in privinta redactarii hotararii in privinta votului dat in cazul senatorului Dan Sova.

Senatorii din Comisia Juridica au adoptat marti un proiect de hotarare prin care se constata faptul ca nu s-a intrunit numarul necesar de voturi pentru retinerea si arestarea preventiva a lui Dan Sova, asa cum a cerut DNA.

Tot marti, presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, decidea sa nu-si puna semnatura pe hotararea in cauza, ci sa delege decizia catre Comisia Juridica. Actiunea este un abuz, dupa cum sustine Opozitia.
 

Senatul trimite documentatia catre DNA

De altfel, miercuri, Senatul a trimis documentatia ceruta de Directia Nationala Anticoruptie (DNA) cu doua zile in urma.

Potrivit Secretarului general al Senatului, inscrisurile au fost trimise in jurul pranzului. Luni, DNA a trimis o noua solicitare catre Senat, de aceasta data institutia anticoruptie vorbind despre obstructionarea Justitiei.

"In jurul orei 12.00 au plecat de la noi cu seful serviciului juridic prin ordin al secretarului general, semnat", a declarat Secretarul Senatului, Ion Vargau.

  • DNA a cerut predarea urmatoarelor documente:

1. Tuturor înscrisurilor întocmite de Senatul României ca urmare a cererii DNA privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatorului Șova Dan Coman;

2. Tuturor înscrisurilor întocmite de Senatul Românei în anii 2014 și 2015, ca urmare a cererilor DNA pentru urmărirea penală, reținerea și arestarea preventivă a senatorilor în funcție în perioada 2014-2015.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22