George Maior, directorul SRI: In Romania au existat atentate dejucate

T.d. | 12.01.2015

Pe aceeași temă

“In Romania au existat atentate dejucate”, a declarat directorul SRI. George Maior a subliniat ca serviciile europene de informatii sunt pregatite pentru noile evolutii in domeniul contra-terorismului. Totusi, oficialul a aratat ca nu exista securitate absoluta si ca Europa va mai fi vizata de atacuri teroriste, potrivit Ziare.com.

George Maior a afirmat, intr-un interviu, ca in Romania nu exista in acest moment un pericol major privind posibile atentate teroriste. Totusi, directorul SRI a spus ca institutia pe care o conduce a luat masuri suplimentare in acest sens.

Oficialul roman a mai subliniat ca atentatele de saptamana trecuta de la Paris vor provoca efecte la nivelul arhitecturii de informatii si aparare a Europei.

George Maior a vorbit, in acest sens, despre elemente "precise operationale: o intensificare a cooperarii serviciilor europene, poate un nou plan european pentru cresterea eficientei capacitatii de raspuns a statelor europene si a UE la asemenea evenimente. Se pune in discutie chiar infiintarea unor structuri de informatii mai puternice la nivelul Uniunii ca atare. Vor exista schimbari, inclusiv de ordin legislativ".

CITESTE SI: George Maior (SRI): Atacurile din Franta pot pune in pericol grav securitatea nationala a Romaniei

In plus, directorul SRI nu exclude posibilitatea ca evenimentele de la Paris sa aiba efecte si asupra admiterii Romaniei in spatiul Schengen.

In ceea ce priveste situatia din Romania, Maior afirma ca “au existat atentate dejucate” in tara noastra.

Fragment din interviu:

“I: Au existat atentate dejucate si in Romania?

R: Au existat, nu intru in detalii. Am actionat strict in registrul preventiv si ne-am indeplinit misiunea. Nu au existat evenimente si datorita unor actiuni mai subtile, mai discrete, pe care le-am avut in vedere la nivelul SRI, inclusiv prin expulzari de persoane, nepermiterea accesului unor persoane suspectate de asemenea activitati si realizarea unui tablou informativ precis asupra riscurilor cu care ne confruntam”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22