George Maior (SRI): Atacurile din Franta pot pune in pericol grav securitatea nationala a Romaniei. MRU: Avem de ales intre LIBERTATI si DREPTURI sau nevoia de SIGURANTA

T.d. | 09.01.2015

Pe aceeași temă

Atacurile teroriste din Franta sunt de natura sa puna in pericol grav securitatea nationala si ordinea publica, a declarat directorul Serviciului Roman de Informatii (SRI). George Maior a fost prezent, vineri, la sedinta Grupului Interministerial Strategic pentru prevenirea şi combaterea macrocriminalităţii şi a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, alaturi de ministrul de Interne Gabriel Oprea si de cel al Justitiei Robert Cazanciuc, potrivit Romania Libera.

Referindu-se la situaţia generată de ultimele evenimente din Franţa, directorul SRI a arătat, la şedinţa Grupului Interministerial Strategic pentru prevenirea şi combaterea macrocriminalităţii şi a Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă, că noile ameninţări teroriste ar putea pune în pericol grav securitatea naţională şi ordinea publică, dar şi credibilitatea şi autoritatea instituţiilor de aplicare a legii.
 

“Libertati si drepturi sau nevoia de siguranta”

Si fostul premier si ministru de Externe, Mihai Razvan Ungureanu, a avut o reactie la atacurile din Paris.

UE se află într-un "moment de răscruce", unul "critic" pentru gândirea europeană şi pentru viitorul construcţiei europene, după atentatele din Franta, a declarat Mihai Răzvan Ungureanu.

Întrebat, vineri, de jurnalişti, înaintea unei conferinţe susţinute la Facultatea de Studii Europene a Universităţii "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, dacă românii au motive de îngrijorare date fiind evenimentele de la Paris, Mihai Răzvan Ungureanu a spus că toţi cetăţenii europeni trebuie să aleagă "între libertăţi şi drepturi cetăţeneşti şi nevoia de siguranţă".

"Nu este vorba doar de cetăţenii români, toţi cetăţenii europeni au datoria, astăzi, să înţeleagă că UE se află într-un moment de răscruce, când trebuie să alegem între libertăţi şi drepturi cetăţeneşti şi nevoia de siguranţă, când trebuie să înţelegem care este diferenţa dintre o atitudine deschisă către multiculturalitate sau o atitudine întoarsă către noi, în care Europa se transformă dintr-un spaţiu spaţiu al libertăţilor, într-o fortăreaţă. Este un moment critic pentru gândirea europeană, ca şi pentru viitorul construcţiei europene. Este un moment critic, se judecă cât de serioşi suntem în propriile noastre principii, principii care trec peste ceea ce înseamnă un eveniment atât de tragic, un atac atât de laş şi de dureros", a spus Ungureanu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22