Franta. Sondaj: Peste 4 din 10 francezi considera necesara EVITAREA publicarii caricaturilor cu Profetul Mahomed. 50% vor o LIMITARE a libertatii de exprimare in online

T.d. | 18.01.2015

Pe aceeași temă

Peste 42% din francezi considera necesara evitarea publicarii caricaturilor cu Profetul Mahomed, in timp ce jumatate sustine o limitare a libertatii de exprimare pe Internet, potrivit unui sondaj publicat duminica si citat de Mediafax.

În acest sondaj al Institutului Ifop publicat de către săptămânalul Le Journal du Dimanche (JDD), la o întrebare care aminteşte că "anumiţi musulmani se simt răniţi sau agresaţi de publicarea unor caricaturi cu Profetul Mahomed", 57% dintre cei chestionaţi afirmă că "trebuie să nu se ţină cont de aceste reacţii şi să continue să se publice acest tip de caricaturi", în timp ce 42% cred că "trebuie să se ţină cont de aceste reacţii şi să se evite publicarea acestui tip de caricaturi". Un procent nu a răspuns.

Jumătate (50%) dintre persoanele chestionate declară că susţin "o limitare a libertăţii de exprimare pe Internet şi pe reţelele de socializare", în timp ce 49% se opun, iar 1% dintre cei chestionaţi nu au o opinie.

CITESTE SI: Proteste in mai multe tari, in contextul publicarii de noi caricaturi in Charlie Hebdo. Francois Hollande: Libertatea de exprimare, principiu si valoare ale Frantei

În total 81 dintre persoanele intervievate susţin "retragerea cetăţeniei franceze celor cu două cetăţenii condamnaţi pentru acţiuni teroriste pe teritoriul francez", 68% sunt de acord cu "interzicerea revenirii în Franţa a cetăţenilor francezi suspectaţi că s-au dus să lupte în ţări sau regiuni controlate de către grupări teroriste" şi tot 68% privesc favorabil "interzicerea de a ieşi de pe teritoriu a cetăţenilor francezi suspectaţi că vor să se ducă în ţări sau regiuni controlate de grupări teroriste".

În schimb, 57% nu susţin "alte intervenţii militare franceze în Siria, Yemen sau Libia", iar 63% nu se pronunţă în favoarea unei "intensificări a operaţiunilor militare franceze în Irak".

Sondajul a fost realizat telefonic în perioada 16-17 ianuarie, pe un eşantion de 1.003 persoane, şi este reprezentativ pentru populaţia franceză adultă, conchide sursa citata.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22