FOTO Elena Udrea si procurorul sef DIICOT, Alina Bica, in vizita privata la Paris

T.d. | 30.10.2014

Pe aceeași temă

HotNews publica mai multe fotografii preluate de pe site-ul joscenzura2014.wordpress.com, in care apare Elena Udrea alaturi de Alina Bica, procuror-sef DIICOT, intr-o vizita privata, la Paris. Potrivit sursei citate, imaginile au fost surprinse in februarie 2014, iar alaturi de cele doua apare inca o persoana prezentata drept Ana Maria Topoliceanu, fosta sefa a Companiei Nationale de Investitii (CNI). Atat Udrea, cat si Bica nu au putut fi contactate pentru un punct de vedere, mai arata sursa citata.


(Foto: joscenzura2014.wordpress.com)

UPDATE 2: Elena Udrea a acuzat, joi, ca fotografiile in care apare alaturi de procurorul sef al DIICOT, Alina Bica, la Paris, sunt rezultatul unui “ filaj” al serviciilor secrete, potrivit Hotnews.

"Este evident ca e vorba de un filaj al serviciilor secrete care, pe cheltuiala statului roman, au supravegheat trei femei aflate intr-un week-end privat", a spus aceasta, intr-o conferinta de presa.

Ea a afirmat ca are o relatie de "amicitie" cu Alina Bica cu care "obisnuia", cand avea timp, sa "sa mai iesim la teatru, sa mai mergem la un film".

UPDATE: Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a reactionat la imaginile cu Elena Udrea si Alina Bica, la Paris. Purtatorul de cuvant al CSM, Daniela Pantazi, a declarat ca institutia a luat la cunostinta semnalarile din presa cu privire la deplasarea sefului DIICOT, Alina Bica, la Paris, alaturi de Elena Udrea. CSM va analiza situatia si va stabili daca se impune vreo decizie, potrivit Evenimentul Zilei.

"Fetele s-au distrat foarte bine si au spart cateva zeci de mii de euro. O apropiere intre un om politic controversat, Elena Udrea, o fosta sefa de institutie de stat cu buget dirijat discretionar si o procuroare-sefa pusa politic care ar trebui sa lupte impotriva coruptiei politice si a crimei organizate. Aceste imagini zac in mai multe redactii din Bucuresti. Au fost tinute la sertar in urma unor presiuni de neimaginat", scrie site-ul joscenzura.


Este important de mentionat, in acest context, ca in februarie 2014, Elena Udrea era membru PMP, inca nu ajunsese la sefia partidului si nici nu era clar daca va candida la presedintia Romaniei. Alina Bica ocupa, in schimb, functia de prorcuror sef DIICOT din primavara lui 2012.

Totusi, nu exista nici un indiciu ca pozele au fost realizate intr-adevar in februarie 2014 si nu in perioada cand cele doua erau colege in Guvern. Totusi, site-ul prezinta documente de cazare din care rezulta ca Elena Udrea a fost cazata la Hotel Le Bistro Paris in perioada 13-16 februarie 2014, iar Alina Bica – in perioada 14-16 februarie 2014.

HotNews arata ca a incercat sa clarifice aceasta situatie atat cu Elena Udrea, cat si cu Alina Bica, insa nu a primit niciun raspuns.
 

Relatia Elena Udrea – Alina Bica

Inca din luna mai 2013 a aparut informatia ca Alina Bica a fost numita la sefia DIICOT gratie prieteniei sale cu Elena Udrea. Aceasta prietenie dateaza inca din timpul guvernarii Boc, cand Udrea era ministru la dezvoltare regionala si turism, iar Alina Bica ocupa postul de secretar de stat la Ministerul Justitiei.

Trocul dintre presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta pe numirea procurorilor sefi si promovarea unor procurori in functii cheie, ca Alina Bica la DIICOT, gratie sustinerilor politice, a fost criticat la acea vreme in presa.

De mentionat ca presedintele Traian Basescu, sustinatorul Elenei Udrea, devenita intre timp candidatul Partidului Miscarea Populara (PMP) la prezidentiale, a laudat in ultimele iesiri publice atat activitatea DNA, dar a cautat sa mentioneze in mod special si DIICOT, arata sursa citata.
 

Udrea denunta un “atac concertat” si implicarea serviciilor in campanie

In urma cu doua zile, Elena Udrea a fost implicata in alt scandal, de data aceasta privitor la dosarul Microsoft si afacerea EADS. Miercuri seara, Udrea a afirmat intr-o conferinta de presa ca nu are nicio legatura cu aceste doua dosare. Prezidentiabila PMP a denuntat un “atac concertat” la adresa sa si a sustinut ca reprezentati ai serviciilor secrete s-au implicat in campania electorala in favoarea principalilor doi candidati.

De altfel, jurnalistul Vlad Georgescu de la editia in limba germana a site-ului Huffington Post a publicat sambata, 25 octombrie, un articol despre dosarul de coruptie EADS. In Romania, articolul a fost semnalat abia miercuri, 29 octombrie. Ziaristul scrie despre implicarea in semnarea acestui contract a fostului cancelar german Gerhard Schroder, a Elenei Udrea, dar si a ministrului Ioan Rus. Huffington Post mai scrie ca procurorii DNA ar putea cere, saptamana viitoare, aviz pentru urmarirea penala a fostilor ministri implicati in negocierea si semnarea contractului.

CITESTE SI:

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22