DNA: In acest moment, Elena Udrea NU are calitate de invinuit sau inculpat

T.d. | 28.10.2014

Pe aceeași temă

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a transmis, la solicitarea cotidianului Evenimentul Zilei, ca prezidentiabilul PMP, Elena Udrea, nu are calitate de invinuit sau inculpat intr-un dosar. Solicitarea vine ca urmare a anchetelor declansate de DNA la adresa lui Gheorghe Stefan, Dorin Cocos (fostul sot al Elenei Udrea) sau a fostului presedinte al Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja.

In urma apariției în mass-media a unor informații care dădeau ca sigură cercetarea liderului Partidului Mișcarea Populară (PMP) de către procurorii anticorupție, sursa citata a solicitat, oficial, Direcției Naționale Anticorupție să precizeze dacă Elena Udrea are vreo calitate procesuală în dosarele Microsoft, Gala Bute și în cazul Gheorghe Ștefan – Strong Montaj SA.

La solicitarea dvs. din data de 28 octombrie 2014, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să vă comunice următoarele: La momentul solicitării  persoana menţionată  de dvs. nu are calitate de învinuit sau inculpat în cele trei dosare la care faceţi referire”, se arata in raspunsul DNA.

Zvonurile referitoare la presupusa cercetare a Elenei Udrea de către DNA s-au intensificat odată cu ancheta demarată împotriva fostului ei soț, Dorin Cocoș, și a primarului din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan. Cei doi au fost reținuți de DNA, în dosarul „Microsoft”.

În alt caz, Gheorghe Ştefan este urmărit penal pe motiv că şi-ar fi folosit influenţa politică pentru a direcţiona fonduri publice către o firmă pe care o controla prin interpuşi. Fondurile publice proveneau de la Ministerul Dezvoltării şi Turismului, condus, la acea vreme, de Elena Udrea. Firma controlată de Ştefan, Strong Montaj, fostă Tehnoutilaj, primise începând din 2009 contracte publice de la mai multe comune din judeţul Neamţ, iar Ştefan a intervenit pentru ca fondurile să fie direcţionate cu prioritate către primăriile respective, asigurându-se astfel că firma sa este plătită.

Totodata, Rudel Obreja este anchetat în legătură cu organizarea Galei de box profesionist „Campion pentru România” de către firma sa, în cadrul căreia a avut loc şi meciul dintre Lucian Bute şi francezul Jean-Paul Mendy, care s-a desfăşurat pe 9 iulie 2011, la Romexpo.

În baza unui contract de exclusivitate, firma lui Obreja, Europlus Computers SRL, a obţinut, prin negociere directă de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT), condus la acel moment de Elena Udrea, un contract de 10.175.168 de lei, având ca obiect „Promovarea brandului turistic al României”.

Prin rechizitoriului din 6 noiembrie 2013, procurorul de caz al DNA a dispus trimiterea în judecată a fostului preşedinte al Federaţiei Române de Box, pentru fapte corupţie şi scoaterea de sub urmărire penală sau neînceperea urmăririi penale, după caz, faţă de reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ministerului Economiei, companiilor naţionale şi ai Federaţiei Române de Box implicaţi în săvârşirea faptelor din acest dosar.

CITESTE SI:

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22